Foto: Promo Serbia Fashion Week, La Galerie Bourbon

Srpska moda na korak do trijumfa u Parizu

Ako je suditi po simbolici izbora lokacije na kojoj će se održati revije u okviru Serbia Fashion Week-a, koji je od ove godine deo zvaničnog programa najprestižnije svetske nedelje mode – Paris Fashion Week-a, srpsku modu očekuje veliki trijumf.

Predstavljanje domaćih dizajnera u gradu svetlosti predviđeno je za 2. marta u velelepnom prostoru La Galerie Bourbon, nekadašnjoj rezidenciji španske kraljevske porodice Bourbon koja se nalazi nadomak čuvene Trijumfalne kapije. Vitraži, lajsne i plafoni od zlatnih listića, i danas svedoče o veličanstvenosti ovog jedinstvenog prostora.

Foto: Promo Serbia Fashion Week, La Galerie Bourbon
Foto: Promo Serbia Fashion Week, La Galerie Bourbon

Kroz galerije i salone, mnogi detalji evociraju grb kraljevske kuće Bourbon. U ovom prostoru iz koga je čuveni Antoine de Saint-Ekuperi crpeo inspiraciju za svoj roman Mali Princ, svoje nove kolekcije predstaviće: Suzana Perić, Jelena Malešević, brend Lovely Apple iza koga stoji modni dvojac Jelena Zorić i Milica Tričković, potom Aleksandra Dzaković i njena modna linija AKKA. Za kompletne komunikacije i PR zadužena je najprestižnija PR agencija u oblasti mode u Francuskoj L’Appart Paris.

„U modnom svetu poznato da je Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) veoma zatvoren sistem, koji je osnovan daleke 1868. godine pri Ministarstvu industrije Francuske. Kada je SFW postao globalni brend, FHCM je to prepoznao i nakon monitoringa kroz koji smo prošli, doneli su odluku da Srbija uz Portugal bude jedna od ukupno dve zemlje čije nedelje mode su uvrstili kao deo zvaničnog programa najbolje nedelje mode u svetu, Paris Fashion Week-a. To je ogromno priznanje za sav rad i ostvareni kvalitet. Kroz program FHCM Welcome to Paris, prestavljaćemo Srbiju svake godine tokom Paris Fashion Week-a. To što je SFW sada deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a, još više će doprineti jačanju globalnog uticaja naše nacionalne nedelje mode u budućnosti, a to će onda doprineti razvoju manifestacije i svih njenih segmenata u Novom Sadu i celoj Srbiji“, kaže predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat neposreno pred odlazak u Pariz zbog priprema za događaj koji će biti istorijski kada je reč o srpskoj modi.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.