Srećan Dan prosvetnih radnika

Iako se, po odluci Ujedinjenih nacija, Danom prosvetnih radnika smatra 5. oktobar, u Srbiji prosvetni radnici proslavljaju svoj dan, 8. novembra, što je nepouzdani datum rođenja Vuka Stefanovića Karadžića.
dan-prosvetnih-radnika-8-oktobarU Osnovnoj školi “8. oktobar“ u Vlasotincu obeležen je Dan prosvetnih radnika Srbije nizom aktivnosti.
Članovi Učeničkog parlamenta OŠ “8. oktobar“, uz koordinaciju rukovodilaca Jelene Đokić i Dragane Stamenković, kreirali su panoe, posvećene nastavnicima, ističući značaj obrazovanja, kao i učitelje i nastavnike kao važne ljude u formiranju ličnosti učenika. Svojim nastavnicima su darovali pismo Abrahama Linkolna učitelju i čestitali ovaj značajan dan.
„Učenici sedmog i osmog razreda preuzeli su ulogu nastavnika, pripremili i održali časove o nejadnačinama i trouglu, pripoveci Sve će to narod pozlatiti. Svoje nastavnice Srpskog jezika, Istorije i Matematike – Ivanu Cekić, Ivanu Stojković i Draganu Stamenković, vratili su u đačke klupe i podsetili ih kako je to biti učenik,  kaže PR šve škole Ivana Cekić.

 

Takođe pročitajte

Budući studenti iz Pirota razvili uređaj za upozoravanje o opasnostima na reci

Petoro  budućih studenata iz Pirota dobilo je finansijsku podršku u iznosu od 100.000 dinara  za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.