subota , 27 novembra 2021

„Srbija Šume“ u akciji pošumljavanja opštine Medveđa

U sklopu projekta „Jedno drvo za jednog ratnika“, na području opštine Medveđa vršeno je pošumljavanje uz nove zasade šume. Nosilac projekta je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Republike Srbije.
Šumska sekcija Medveđe je u saradnji sa šumskim gazdinstvom Leskovca, i direktorom Zoranom Momićem organizovala akciju pošumljavanja koju sprovode zatvorenici ustanove za izvršenje kazne zatvora iz Leskovca.
„JP Srbija Šume uključila je u plemenitu misiju ozelenjavanja i pošumljavanja brojnih ogoljenih površina i opštinu Medveđa. Cilj projekta je da se kroz opštekorisni rad na pošumljavanju, očuva sećanje na deo tradicije srpskog naroda i pruži podrška unapređenju tretmana i resocijalizaciji osuđenika, rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.
Zvonimir Baković, rukovodilac Odeljenja za gajenje šuma na nivou JP “Srbijašume” i rukovodilac projekta “Jedno drvo za jednog ratnika”, kao važan deo projekta je apostrofirao činjenicu da su u akcijama pošumljavanja angažovana lica na izdržavanju zatvorskih kazni u kazneno-popravnim zavodima Srbije, što značajno pomaže njihovu resocijalizaciju i osmišljava uobičajeno teške periode u njihovim ličnim životima.
Na području opštine Medveđa pošumljeno je oko 3 hektara šume, a prema planu projekta “Jedno drvo za jednog ratnika”, u Srbiji je od 2014., pa do kraja 2018. godine biti posađeno 1.300.000 sadnica drveća, odnosno za svakog stradalog rodoljuba po jedno drvo. Projekat, pored pošumljavanja Srbije, ima za cilj da zaborav ne prekrije herojstvo i rodoljublje stradalih srpskih ratnika u Velikom ratu od 1914. do 1918. godine.

Takođe pročitajte

Radoman IRIĆ – Slike su otišle na revers ili na časnu reč

Kao novinar koji više od 40 godina izveštava iz Vranja i juga Srbije za mnoge …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.