Specijalno priznjanje za Tehničku školu iz Vlasotinca

Tehnička škola iz Vlasotinca nedavno je dobila priznanje u oblasti građevinarstva – proglašena je za jednu 11 najboljih srednjih škola u Srbiji.

Kao nagradu, od Ministarstva prosvete dobila je 720.000 dinara da organizuje skupove i pokaže drugim školama kako radi. A razlog za ovu posebnost je smer operator osnovnih građevinskih radova, lansiran na predlog austrijske i naše privredne komore i Ministarstva prosvete.

„Ovaj smer nije htela ni jedna od 27 građevinskih škola u Srbiji. U pitanju je profil u kom je objedinjeno sticanje znanja za zidara, tesara i armirača. Škole su se plašile da ga niko neće upisati i da će izgubiti odeljenje. Mi smo ga prihvatili i upisali 25 učenika – naglašava direktor Milivoje Đorđević.

Škola je učestvovala i na Stručnoj konferenciji „Potrebe privrede za kadrovima i primena Zakona o dualnom obrazovanju“ u okviru Sajma privrede i preduzetništva u Nišu gde je jedan od panelista bio direktor Tehničke škole u Vlasotincu Milivoje Đorđević. Posebna atrakcija bili su učenici ove škole koji su ušli u konferencijsku salu u uniformama predviđenim za zanimanja za koja se školuju.

Predstavili smo naših šest profila u dualnom obrazovanju i učeničke kompanije koje se takmiče. Nadamo se da će naredne godine, zbog potrebe firmi, da se uvede i električar po dualnom sistemu. Svi sadašnji profili su u privredi, trenutno 12 kompanija ima ugovore sa školom i deca tamo idu na praktičnu nastavu. Od sledeće godine, kada mehaničar motornih vozila i operater građevinskih radova uđu u kompanije, biće 25 privrednih subjekata koji sarađuju sa školom – kaže Đorđević.

On se pohvalio i da je  Tehnička škola iz Nemačke, koja je ranije donirala mašine vlasotinačkoj školi,  poslala mejl sa informacijom da žele da doniraju profesionalne mašine koje su obezbedili od kompanije MTU, tri glodalice i jednu brusilica , inače potrebne školi. Prevoz će za njih organizovati, kao i prošli put, kompanija Gruner.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.