sreda , 17 avgusta 2022

Solarna elektrana za Crpnu stanicu Boljare

Opštini Vlasotince su odobrena sredstva u iznosu od 23,6 miliona dinara od Uprave za finasiranje i podsticanje energetske efikasnosti zgrada, za postavljanje fotonaponske solarne elektrane kod Crpne stanice Boljare.

S obzirom na to da ova stanica prepumpava sirovu vodu iz vodozahvata do postrojenja za prerardu na visinskih razlici od 70m, solarna elektrana će značajno smanjiti troškove električne energije koji u strukturi cene vode iznose 20%.

„Ovaj projekat je veoma značajan za žitelje naše opštine jer će doprineti uštedi električne energije za oko 50%.Tako da i ako poskupljenja vode zbog rasta cena energenata, ono će biti manje nego što bi bilo da nismo dobili ovaj projekat“, kaže zamenik predsedednika opštine i rukovodilac Programa energetske sanacije Vladimir Кocić.

Projekat fotonaponske solarne elektrane vredan je ukupno 33,7 miliona, od čega 70% obezbeđuje Uprava za finansiranje podsticanje energetske efikasnosti, odnosno23,6 milona, opština Vlasotince 30%, odnosno 10,1 milion dinara.

Vodom za piće iz sistema JКP Vodovod snabdeva se 24000 stanovnika vlasotinačke opštine i 700 privrednih subjekata.

Takođe pročitajte

Marko Vučetić među 30 najuspešnijih mladih ljudi ispod 30 godina u Srbiji

Prema ocenama najvećeg biznis portala u Srbiji Bizlife.rs i agenciji Represent comunications, među 30 najuspešnijih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.