subota , 31 oktobra 2020
ilustracija

Smart grupa nudi šansu za prvu zaradu mladima

Udruženje građana Smart grupa sprovodi projekat Tvoja prva zarada, namenjen mladima do 30 godina.

Besplatnu, dvomesečnu obuku iz IT-ja pohađaće 30-oro studenta završnih godina ili onih koji su već diplomirali. Početak obuke predviđen je za prvu nedelju oktobra, a završetak poslednje nedelje novembra, a održaće se u Kancelariji za mlade Grada Niša.

„Prvi put u Nišu sprovodi se ovakav projekat, a glavna ideja je da studenti koji već duže vreme traže posao sami sebi omoguće prvu zaradu i to u oblasti IT-ja“, rekao je na pres-konferenciji predstavnik Smart grupe Lazar Vučić. On je još dodao da ciljna grupa studenata ne obuhvata studente Elektronskog fakulteta, a da prednost imaju oni koji već duže vreme tragaju za poslom.

Posle 50 časova obuke, polaznici će izraditi sopstveni web-sajt za potrebe klijenata i na taj način zaraditi između 200 i 300 evra u prvih mesec dana.

„Među prioritetnim ciljevima Grada svakako je zapošljavanje mladih, a mi ćemo i dalje insistirati na ovakvim i sličnim projektima, koji obuhvataju neformalna predavanja i konkretna znanja dobijena od kompetentnih predavača“, kazala je Biljana Milojković iz Uprave za omladinu i sport Grada Niša. „Treba se okrenuti novim načinima traženja posla, zahtevima savremenog tržišta i savremene ekonomije“, dodala je ona.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca na fejsbuk stranici Smart Grupe, a prijave traju do 20. septembra.

Link ka stranici Smart Grupe: https://www.facebook.com/SmartGrupa/

Link ka prijavnom obrascu: http://goo.gl/KhKUwa

Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Grada Niša i Kancelarije za mlade Grada Niša.

Takođe pročitajte

Novi izgled keja na Vlasini

Kako bi uredili svoje mesto, udruženje “Vlasinska vila” pokrenulo je akciju sređivanja keja na Vlasini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.