„Slike Vlasotinca“ mladog slikara Aleksandra Spasića

Do kraja decembra, u galeriji Kulturnog centra na keju, posetioci će moći da pogledaju izložbu mladog slikara Aleksandra Spasića. On je uradio 24 ulja na platnu na kojima su motivi Vlasotinca.Odabrao sam najkarakterističnije motive po kojima je Vlasotince poznato. Posebno se zahvaljujem Kulturnom centru koji podržava moj rad, kao i Ministarstvu kulture koje je omogućilo ovaj projekat – rekao je mladi autor, inače dobitnik prve nagrade na ovogodišnjem Leskovačkom likovnom salonu.
Otvarnje izložbe deo je projekta „Slike Vlasotinca“, koji realizuje Kulturni centar Vlasotince, a sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja.
Aleksandar Spasić je skroman čovek, ali njegove slike i talenat nimalo nisu skromni. Nakon izložbe u Vlasotincu, slike će biti izložene i u Beogradu i drugim gradovima Srbije, ali i u Skoplju – istakao je zamenik direktora Kulturnog centra i koordinator projekta Bratislav Valčić.
Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević istakao je kao veoma značajnu činjenicu da ova ustanova kulture dobija 24 slike sa motivima Vlasotinca. Otvaranju izložbe prisustvovali su i korisnici usluga Centra za decu i omladinu sa posebnim potrebama, Udruženja građana „Osmeh“, učenici Gimnazije „Stevan Jakovljević“ i OŠ „8. oktobar“.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.