SLIKA DANA: Mažoretkinje za početak sezone

Uz muziku i mažoretkinje turistički radnici Sijarinske Banje zvanično su otvorili sezonu u jednom od najpoznatijih lečilišta i odmarališta na jugu Srbije 

mazoretkinje sijarisnka banja „Jablanica“, „Snežnik“, „Zdravlje“ i „Suzica“ neka su od imena čak 18 mineralnih izvora smeštenih u Sijarinskoj Banji. Koriste se za lečenje reumatizma, bolesti organa za varenje, bubrežnih i kožnih bolesti, lakših oblika neuroze i konjunktivitisa.

Tu su i dva gejzira iz kojih neprekidno kulja topla voda čija je temperatura oko 75 stepeni Celzijusovih. Bazeni za kupanje uređeni su po najvišim standardima. U četiri se koristi termomineralna, dok je bazen olimpijskih dimenzija ispunjen običnom vodom. Na njima je svakodnevno oko 1.250 kupača, a vikendom i praznikom blagodeti Sijarinske Banje, na 520 metara nadmorske visine, koristi više od 2.000 ljudi.

sijarinska banja nebojsa arsic„Banju smo „umili“ pred početak sezone. Uradili smo sve ono što rade dobri domaćini kada očekuju da im dođu gosti. Svake godine beleži se rast poseta tako da Banja nije mesto za lečenje već i za uživanje u svemu što priroda može da pruži. A što se Sijarinske Banje tiče bila je i te kako velikodušna, kaže predsednik opštine dr Nebojša Arsić.

mazoretkinje gejzirSpecijalna bolnica „Gejzir“ raspolaže sa 277 ležajeva, a u medicinskom bloku pružaju usluge kinezi, elektro, hidro i peloid terapije.

I gosti smešteni u privatnim kapacitetima, sa oko 700 ležajeva, mogu koristiti usluge njihovih lekara i terapeuta.

Sve sobe su kategorisane, a najviše ih je sa tri zvezdice – objašnjava Dragan Denić, predsednik udruženja koje okuplja 52 stanodavca. – Kao i u hotelu i naši gosti imaju slobodan pristup internetu što je danas veoma važno.

Najverniji gosti su im Vojvođani, a dolaze i iz svih drugih krajeva Srbije. Kilometrima od banje nema nijednog zagađivača. Čak se i bolnica greje koristeći toplotu prirodnog izvora.

Takođe pročitajte

Istraživanje poželjnosti poslodavaca u Srbiji: Finansijska stabilnost ključna za kandidate

Tokom marta 2024. godine sprovedeno je Talent X istraživanje poželjnosti poslodavaca i percepcije brenda poslodavacana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.