ilustracija

SLIKA DANA: Čekajući Joss Stone

Tokom trajanja Nišvilla, koji se večeras završava nastupom velike zvezde Joss Stone, u Oficirskom domu od 11 do 18 časova održavale su se Jazz radionice za mlade muzičare sa učesnicima programa Nišville jazz festivala.

Predah od učenja mladi ljudi iz Engleske, Rumunije, Poljske ali i Srbije potražili su na travi u obližnjem parku. Oduševljeni su atmosferom na festivalu i ne smeta im što su njihove aktivnosti u drugom planu.

Jednog dana možda će i oni nastupati na Glavnoj bini (Main stage) i imati status zvezde poput Joss Stone ili Al di Meole. Joss nastupa večeras oko ponoći ali saznajemo da još nije doputovala u Niš. Ona je inače predhodne večeri nastupala na festivalu u Banskom.

Za tradicionalni Nišville workshop ove godine je bilo prijavljeno preko 300 polaznika, što je rekord u odnosu na sva prethodna izdanja. Ni ovoga puta kao predavači nisu izostale ni najveće zvezde glavnog programa, a prvi put se dogodilo da možda i najzvučniji headliner organizuje muzičku radionicu u kojoj će biti -polaznik.

Nišville workshop je ove godine zbog zauzetosti sale Niškog simfonijskog orkestra održan u novom prostoru – sali oficirskog doma, koja se pokazala kao više nego solidna zamena. Među učesnicima workshopa – besplatnog za polaznike koji su uz to imali mogućnost i da besplatno prate glavni program festivala – bilo je i onih koji su već kupili ulaznice ili uplatili paket Jazz letovanje, kao što je recimo bio slučaj sa Emilijom Đonin, mladom prevačicom koja je pažnju na sebe skrenula učešćem u jednoj od sezona “Ja imam talenat” i koja je je kasnije predstavljala Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.