Sleteo prvi avion iz Berlina (VIDEO)

Kompanija Rayanair od danas i zvanično posluje na teritoriji Srbije a prvi let je bio od Berlina do niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ i natrag. Do kraja godine irska kompanija leteće i do Bratislave, Milana i Diseldorfa.

nis aerodrom rayanairKjara Ravara, predstavnica ove kompanije za jugoistočnu Evropu najavila je danas da će promotivne cene za ove letove tokom decembra biti 9,99 evra. Pojasnila je da je su specifična niskobudžetna kompanija po tome što putnicima omogućuju da imaju i dva besplatna ručna prtljaga težine do 10 kilograma.

Avion B737-800 koji je sleteo oz Berlina dočekali su vodeni topovi i slavljenička torta. Piloti na ovom letu bili su Vladimir Milićević i Stefan Jovanović.

„Već 19 godina radim za „Rayanair“ ali prvi put sam sleteo u Srbiji. Bilo je zanimljivo iskustvo, kratko je prokomentarisao pilot Milićević koga su na aerodromu dočekali i predstavnici lokalne samouprave i uprave Aerodroma.rayanair pilor milicevic

„Od početka godine „Konstantin Veliki“ prevezao je  više od 50 000 putnika.  Svaka nova linija  donosi nam novih 30 000 putnika. Zato su naše procene da ćemo  do kraja godine opslužiti između 100 i 120 hiljada putnika, kaže direktor Vladica Đurđanović.

 

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.