Slavski kolači i oslikavanje ikona

U prostorijama Etno muzeja srpsko makedonskog naroda u saradnji sa Centrom za ekonomiku domaćinstva održano je predavanje o slavskim običajima i kreativna radionica za oslikavanje ikona.Učesnici su bili učenici drugog razreda osnovne škole “Josif Kostić” sa učiteljicom Dragicom Antanasijević.

ikone-oslikavanje-leskovac“Cilj ove aktivnosti je upoznati najmlađi naraštaj o našim tradicionalnim običajima – pripremanje slave u našim krajevima i domovima.Predstavnici Centra za ekonomiku domaćinstva Dušan Mitić i Violeta Grujić, stručni saradnici za narodnu tradiciju i stvaralaštvo  održali su predavanje sa slikovitim prikazom o slavskim običajima. Održana je i kreativna radionica likovnog karaktera gde su deca na iscrtanim papirima bojili ikone koristeći drvene i vodene bojice i flomastere. Takođe su i na malim drvenim kockama urađena dva rada, kaže direktor Etno muzeja Nikola Milović.

Dečiji radovi njih 20 izloženi su na panou u Etno muzeju.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.