Slavljeničko raspoloženje na aerodromu „Konstantin Veliki“

Pokretanje dve nove linije za Nemačku i Holandiju na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ proslavljeno je u velikom stilu a putnike su za Mamingen i Ajndhoven lično dočekali i ispratili direktor ove vazdušne luke i prvi čovek grada.

Mađarska avio kompanija  „Viz er“  je pre mesec dana najavila da će spisku gradova odakle se može leteti iz Niša, pored Malmea i Bazela, pridodati i Minhen (Mamingen) odnosno Ajndhoven. Leteće dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, a karte se mogu rezervisati po ceni od 2.299 dinara, odnosno 19,99 evra.

aerodrom nis nove linijeAerodrom u Mamingenu je veoma prikladan jer je do 150 kilometara udaljen od Minhena, Ciriha i Štutgarta.

Već 20.avgusta ova avio kompanija počinje i sa letovima ka Dortmundu.

Da podsetimo da i irska avio kompanija „Rajaner“ od 4.septembra počinje da leti iz Niša i to najpre do Berlina a već od 31.oktobra do Bratislave, odnosno Bergama kod Milana od 1.novembra. 13898664_1010697115713334_900464903_o

Direktor Vladica Đurđanović kaže da su za sada svi letovi popunjeni sa 90 posto i da očekuju da se 2018.godine sa ovog aerodroma preveze milion putnika.
Prve putnike koji su sleteli i poleteli put Nemačke i Holandije dočekao je i ispratio prvi čovek Niša, gradonačelnik Darko Bulatović.

„Ovaj aerodrom je naša velika prednost i potencijal, nešto po čemu se Niš razlikuje od drugih gradova. Međutim, mi ne želimo da to bude niški, već regionalni aerodrom. Već imamo dosta putnika iz Bugarske i Makedonije, kaže Bulatović koji najavljuje velika ulaganja poput izgradnje kontrolnog tornja i proširenje piste.

Takođe pročitajte

Old Timer Fest sa više od 30 hiljada posetilaca-Točak razvoja manifestacionog turizma u Nišu

Povećanju turističkog prometa i broja noćenja u Nišu u junu ove godine doprineli su domaći …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.