Skulpture pod vedrim nebom i to u poljima lavande (FOTO)

Savršeni komadi belog i crnog  mermera ali i drveta oblikovani nadahnućem i preciznom rukom umetnika od ovog vikenda krase polja lavande i smilja u Tamnjanici.

Otvarajući prvu privatnu galeriju skulptura Pigmalion u selu Tamnjanica dekanica Fakuleta umetnosti u Nišu Suzana Kostić izjavila je da je impresionirana ambijentom u kome su izložena dela četvorice vajara iz Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Osnivač galerije je Goražd Čuk koji na obroncima Suve planine sa partnerima na 200 hektara gaji lekovito bilje.

Obično se dela izlažu u nekom gradskom prostoru a ovo je prvi put da prisustvujem izlaganju dela u prirodi što je nesvakidašnja pojava.  Ovaj mali kulturni centra van Niša imati finu priču i budućnost i vezu sa naših Fakultetom. Do sada izložbe dela koja su nastala na likovnim kolonijama i radionicama bila izlagana u Beogradu a sada koristim priliku da najavim da ćemo decembra imati izložbu u Nišu u Koncertno-izložbenom prostoru. Želim da ovo preraste u jedan umetnički park i želim da se zahvalim Goraždu Čuku i umetnicima koji su stvarali ova dela,  kazala je dekanica koja je otvorila galeriju na poljima lavande.

Dekanica je istakla da je imala priliku da vidi ova dela i u trenucima stvaranja i da je oduševljena kako su uspeli da od komada kamena naprave umetnička dela.

Selektor prve vajarske radionice na kojo su nastala izložna dela bio je vajar petar Hranueli iz Zagreba a učestvovali su Božo Terzić, Jure Markota i Nikola Smilkov.

Takođe pročitajte

Šaban u New Orleans džez muzeju!

Polovinom aprila jedan od centralnih prostora najpoznatijeg svetskog džez muzeja u New Orleansu biće posvećen …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.