Školske uniforme su opet u modi

Svedeni modeli teget tunika za nastavnice i mantili u istoj boji za nastavnike od četvrtka su zvanično postali radna uniforma za sve zaposlene u niškoj OŠ “Radoje Domanović”. Pored jedinstvenog kodeksa oblačenja za prosvetare, ova škola je i jedina u kojoj je korišćenje mobilnih telefona zabranjeno svima: i đacima, i prosvetarima.

 “Meni je ovo peta “školska” uniforma. Učeničke su me pratile tokom čitavog školovanja, ali nisam ni slutila da ću u jednoj od njih, eto, i završiti radni vek – kaže učiteljica Angelina Spasić (60), posebno ponosna na “modni detalj” najnovije uniforme, crveno-teget broš ručni rad njenih kolega.

Učenici osmog razreda Nataša Stojiljković, Miloš Todorović i Ilija Cvetković kažu da im se dopada novi “stajling” nastavnika, a ne bi imali ništa protiv da i oni nose uniforme. Iako se to od njih ne bi očekivalo, pohvaljuju i odluku o tome da u učionicama i školskom dvorištu bude zabranjena upotreba mobilnih telefona. Kažu, dosad su jedva čekali da tokom odmora zauzmu mesto što bliže ruteru i povežu se na internet, a ubuduće će, veruju, više da se neposredno druže sa vršnjacima.

Direktor škole Dušica Tričković naglašava i to da su novine uvedene u dogovoru sa učenicima, nastavnicima i roditeljima…

Želimo da ličnim primerom budemo uzor onima koje priprema za život. Uniforme i pristojnost nastavnika su način vraćanja poverenja u školu i obrazovni sistem, a inicijativu za zabranu korišćenja mobilnih telefona su pokrenuli roditelji. Sada čak i prosvetni kadar može da ih koristi samo u nastavničkoj kancelariji – zaključuje Dušica Tričković.

Uniforme crvene boje su dobile i “tetkice”, dok su servirke u belom. Vlasnik konfencije “Patrol” Miša Pavlović školi je dao popust, pa je ustanova sama snosila trošak od hiljadu dinara po uniformi.

OŠ “Radoje Domanović” upravo obeležava 115 godina postojanja i ovogodišnji je dobitnik “Svetosavske nagrade” za ukupan kvalitet rada, a posebno za inovacije u nastavi i profesionalni razvoj nastavnika.

Takođe pročitajte

Objavljen tender za dogradnju naučno tehnoloških parkova u Nišu, Kruševcu i Čačku

Vlada Republike Srbije objavila tender za izgradnju druge faze NTP Niš – Investicija od preko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.