Školovanje za električare ponovo je u modi

U elektrotehničkim školama u Srbiji odustali su sa školovanjem električara pa da ne bismo došli u situaciji da nema ko da na popravlja aparate u domaćinstvima ili elektroinstalacije Elektrotehnička škola Nikola Tesla iz Niša rešila je da se ponovo posveti ovom zanimanju

Od naredne školske godine školovaće 30 električare a ovaj poziv može biti atraktivan i za devojčice jer ne zahteva fizičku snagu. Pre svega zato što se angažuju se moderne tehnologije a i savremene mere zaštite na radu rizik od povreda svode na minimum.

Direktora škole Nebojše Sokolovića kaže da na tržištu postoji potreba za ovim zanimanjem.

ucionica kopjuteri„Školovanje za električara traje tri školske godine i biće jedino takvog tipa u ovoj školi koja ima isključivo obrazovne profile na četiri godine. Školovanje za profil električar će se odvijati po kooperativnom modelu obrazovanja čiji su glavni elementi čvrsta saradnja škola i privrede i povećani udeo stručne prakse u preduzećima. Ovaj profil zanimanja je razvijen u okviru projekta „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ koji finansira nemačka vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja, pohvalio se Sokolović.

 

Takođe pročitajte

Trag fondacija objavila treći konkurs za organizacije u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je treći konkurs za podršku javnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.