četvrtak , 2 jula 2020

Škole u Medveđi dobile “pametne table”

U aktuelnom procesu digitalizacije i opremanja obrazovanih ustanova neophodnom digitalnom tehnikom za obavljanje nastave, opština Medveđa se svrstala u red najspremnijih opština za proces edukacije u oblasti digitalizacije.
Iako spada u red slabije razvijenih, opština Medveđa se trudi na sve načine da modernizuje obrazovni sistem po školama i podigne nivo znanja kroz upotrebu novih tehnologija.
Kompanija „Milenium sistemi“ iz Beograda, isporučila je i montirala 14 interaktivnih pametnih tabli na kojima će učenici imati nastavu u najmodernijim uslovima.
Interaktivne table su dijagonale 104 inča, poput klasične školske table, a autentični softver za korišćenje pametnih tabli je i na albanskom jeziku po čemu je opština Medveđa jedinstvena na Balkanu i u regionu.
U osnovnoj školi „Zenelj Hajdini“ u Tupalu, deca na ovim tablama mogu u potpunosti da prate nastavu na maternjem jeziku. Time je opština Medveđa konkretno pokazala da neguje odnose sa nacionalnim manjinama i podjednako ulaže u razvoj svih delova opštine.

Predsednik opštine, dr Nebojša Arsić najavio je da će nastaviti da ulaže u škole u Medveđi jer je cilj da naša deca imaju iste uslove za nastavu kao i deca u razvijenijim sredinama u Srbiji.
Sada je XXI vek, digitalizacija školstva je u toku. Naša je želja da učenici opštine Medveđa ne kaskaju za novim tehnologijama u školstvu i mogućnostima koje imaju njihovi vršnjaci u većim gradovima. Uvođenje pametnih tabli je veliki pomak kako za nastavni kadar tako i za đake. Opremanje osnovnih škola samo je deo konkretnih aktivnosti od obrazovanja do novih investicija i otvaranja fabrika u opštini Medveđa, kako bi se zaustavio odlazak ljudi iz ovih krajeva i realizovao plan da se poboljša položaj mladih.“

Takođe pročitajte

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince doneo preporuke radi sprečavanja širenja virusa

Na večerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince doneti su zaključci i preporuke, sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.