Škole u Medveđi dobile “pametne table”

U aktuelnom procesu digitalizacije i opremanja obrazovanih ustanova neophodnom digitalnom tehnikom za obavljanje nastave, opština Medveđa se svrstala u red najspremnijih opština za proces edukacije u oblasti digitalizacije.
Iako spada u red slabije razvijenih, opština Medveđa se trudi na sve načine da modernizuje obrazovni sistem po školama i podigne nivo znanja kroz upotrebu novih tehnologija.
Kompanija „Milenium sistemi“ iz Beograda, isporučila je i montirala 14 interaktivnih pametnih tabli na kojima će učenici imati nastavu u najmodernijim uslovima.
Interaktivne table su dijagonale 104 inča, poput klasične školske table, a autentični softver za korišćenje pametnih tabli je i na albanskom jeziku po čemu je opština Medveđa jedinstvena na Balkanu i u regionu.
U osnovnoj školi „Zenelj Hajdini“ u Tupalu, deca na ovim tablama mogu u potpunosti da prate nastavu na maternjem jeziku. Time je opština Medveđa konkretno pokazala da neguje odnose sa nacionalnim manjinama i podjednako ulaže u razvoj svih delova opštine.

Predsednik opštine, dr Nebojša Arsić najavio je da će nastaviti da ulaže u škole u Medveđi jer je cilj da naša deca imaju iste uslove za nastavu kao i deca u razvijenijim sredinama u Srbiji.
Sada je XXI vek, digitalizacija školstva je u toku. Naša je želja da učenici opštine Medveđa ne kaskaju za novim tehnologijama u školstvu i mogućnostima koje imaju njihovi vršnjaci u većim gradovima. Uvođenje pametnih tabli je veliki pomak kako za nastavni kadar tako i za đake. Opremanje osnovnih škola samo je deo konkretnih aktivnosti od obrazovanja do novih investicija i otvaranja fabrika u opštini Medveđa, kako bi se zaustavio odlazak ljudi iz ovih krajeva i realizovao plan da se poboljša položaj mladih.“

Takođe pročitajte

Vulkanov sajam knjiga – erupcija sjajnih naslova za decu i odrasle!

Četvrti put zaredom, tradicionalno u oktobru, pre Beogradskog sajma knjiga, Vulkan izdavaštvo i knjižare Vulkan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.