Saradnja na korist zajednice

Škola i udruženje – Zajedno za zajednicu

Članovi Udruženja Mladima na dar, u saradnji sa Tehničkom školom u Vlasotincu, napravili su 30 klupa, od kojih su pojedine već postavljene u seoskim mesnim zajednicama.

Reč je o projektu Praktično usavršavanje mladih 2.deo, koji je sa 180 hiljada dinara prošle godine podržala opštine Vlasotince. Prvi deo ovog projekat realizovan je pre tri godine, kada su učenici dobili materijal, usavršavali praksu, a zajednica je dobila klupe, kante za smeće i parkinge za bicikle.

Sada smo nastavili saradnju, deca su napravila klupe, ali nije bilo izvodljivo prošle godine zbog onlajn nastave, pa smo posao sada priveli kraju – kaže predsednik udruženja Mladima na dar Saša Đokić.

Кlupe će biti postavljene u Gložanu, Prilepcu, Ladovici, Batulovcu, Stajkovcu, Jastrepcu, Lopušnji, Кruševici i Tegošnici.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević dodaje da škola ima decu na obrazovnim profilima bravar, zavarivač i industrijski mehaničar, koja mogu da odrade taj posao.

Opština je, takođe, zainteresovana da za potrebe komunalnog preduzeća pravimo korpe za plastičnu ambalažu, kante za smeće i nadstrešice za autobuska stajališta – rekao je Đorđević.

Tehničkoj školi odobren je, pre nekoliko dana, projekat vredan 580 hiljada evra, koji finansira nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj. Iz šest balkanskih zemalja stiglo je 205 prijava, a prošlo je 15 škola od kojih je jedna Tehnička škola u Vlasotincu.

To su sredstva za savremenu opremu za tehničare mehatronike, industrijske mehaničare, za bravare, zavarivače, mehaničare motornih vozila – objašnjava direktor Đorđević.

Ova škola, zvanično, školuje najviše profila po dualnom sistemu u Srbiji, trenutno osam, a školovanje kadrova u skladu sa potrebama privrede prati i podržava 35 kompanija.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.