„Škola filmske magije 6″ – Počele prijave

Dom kulture „Gračanica“, u saradnji sa „GARGANTUAFILMS“ iz Beograda, organizuje „Školu filmske magije 6″ od 21. do 28. avgusta u Gračanici. Svi zainteresovani mogu da se prijave od 18. do 20. avgusta u Domu kulture „Gračanica“ ili putem i-mejla.

U vremenu koronavirusa, kada veliki broj ljudi „režira, snima, montira i plasira“ širokoj javnosti svoje video radove, nastavnici Filmske magije biće u prilici da starim i novim polaznicima pomognu u stvaranju filma. Jedna od ključnih tema šeste po redu Filmske magije biće odnos filmske umetnosti prema savremenom trenutku i način na koji se stvaralac obraća publici.

 

„ŠFM 2020“ će biti održana u specifičnim okolnostima i upravo će to biti tema ovogodišnje radionice: „Kako se svetska pandemija odražava na život na Kosovu i Metohiji i kako se u tim uslovima može stvarati i komunicirati“ – rekao je Danilo Bećković povodom ovogodišnje škole.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz i moderan način.

Tokom trajanja škole biće obuhvaćeni sledeći kursevi iz sveta filmskog stvaralaštva:

– Režija – Danilo Bećković

– Scenario – Vesna Radovanović

– Kamera – Mihajlo Savić

NAPOMENA: Zbog situacije izazvanom pandemijom koronavirusa, predavanja će biti organizovana onlajn putem ZOOM aplikacije.

Pokrovitelj škole je Ministarstvo kulture i informirasanja Vlade republike Srbije.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.