Sjaj i beda lutke sa naslovne strane iz Guberevca

Odlazak u prestonicu studiranja radi, za Latinku Cakić nesuđenu nastavnicu hemije i domaćinstva značio je preokret u Meri – multimedijalnu ličnost, kako je sama sebe predstavljala kada je postala poznata 70-ih godina prošlog veka.

Latinka je rodom iz sela Guberevca kod Leskovca. Jedinica u „normalnog“ oca i pomalo eksentrične majke Danke. Ta eksentričnost je kulminirala u Meri kada se iz jednog primitivnog okruženja preselila u Beograd. Očito je da je nju gušila učmala palanka pa je još kao srednjoškolka uredno posećivala foto kino klub u Leskovcu željna slikanja i senzacije.
Tako je i dobila prvi angažman, doduše samo za noge. Njene noge su bile na kutiji za unihop „MACA“ leskovačke fabrike čarapa „Zele Veljković“. Da li su to zaista bile njene noge ili je ona pokušala da ubedi javnost kao što Bora Čorba tvrdi da Meri nije lutka sa naslovne strane nikada pouzdano nećemo znati.
Jedno je sigurno. Meri je bila zvezda.
Preteča Kim Kardašijan  se našla u vrtlogu popularnosti i nije se snašla. Prekardašila je u otkrivanju svojih intimusa Žilbera Bekoa, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića, hrvatskog novinara Gorana Milića, Nikite Mihajlkova i još mnogo poznatih i uspešnih ljudi.
 Dok smo mi čitali njene intervjue u časopisu „ITD“ i gledali je na sceni sa „Ribljom čorbom“ kako pleše u negližeu sa grupom „Ribetine“, Merina zvezda je počela da tamni.

Iako je pokupljenja iz kafane kao „uzorak“ za sprdnju kako Bora Čorba kaže Meri nije iskoristila svojih pet minuta. I Minimax se sprdao sa Brenom ali je ona imala svoj bend kao leđa.
foto zena.blic.rs

Meri je bila sama… pojele su je lako beogradske zveri ali je bila na naslovnoj strani.

Da je uspela u šou biznisu nesumnjivo da bi Bora ponosno isticao da je upravo Meri lutka sa naslovne strane ovako mu nimalo ne imponuje ta po svemu sudeći činjenica.
Zaboravljena od svih Meri je sve češće dolazila u rodni Guberevac da obiđe majku. Ocvala plavuša je bila gladna. Kod svoje komšinice u selu halapljivo je pila mleko iz šerpe. Pušila je zamotane novine. Molila je da je neko ko ide za Beograd poveze.
Zvezda je svom silinom pala na dno jedino će za njene meštane zauvek ostati Meri Cakić-multimedijalna ličnost.
Meri nije učinila ništa a mogla je sve.
Vanja Bulić je valjda jedini koji neće tvrditi da mu je Meri Cakić bila „uzorak“ za crne bisere na temu sunovrat zvezde.
Petrović Ivana

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.