subota , 26 septembra 2020

Širimo magiju lepote – Šetalište pored Vlasine osveženo muralima

Ovih dana, šetalište pored reke Vlasine, osveženo je sa dva nova murala, naslikanih na čeonom zidu stadiona kod sportskih terena i na zidu letnje pozornice.

Ideju da na ovaj način, simbolično obeleže početak leta, 21. jun, ali istovremeno i datum koji se slavi kao svetski dan muzike, realizovali su udruženim snagama članovi udruženja Sevap Vlasotince i Vlasinski vila. Prostor za murale je izabran obzirom na postojeće stanje zidnih površina, kao i njihovu lokaciju, budući da se nalaze na jednom od najlepših i najfrekfrentnijih mesta u gradu. Akcija je sprovedena uz prethodno dobijenu saglasnost direktora Sportsko-rekreativnog centra „Vlasina“, koji je podržao nameru da se prostor ispisan neukusnim grafitima na ovaj način osmisli i ulepša.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

„Stalo nam je do toga da ovaj lep prostor pored reke, koji je simbol i ukras grada, oživi i postane centar zanimljivih sportskih i kulturnih dešavanja. Nadamo se da da ćemo ovakvim i sličnim aktivnostima, inicirati i podstaći i druge pojedince i udruženja da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu lepšem izgledu okruženja u kojem živimo. Naša zajednička težnja je da pokrenemo u ljudima lepe misli, pozitivne emocije i reakcije i želju da i sami učine nešto dobro za svoj grad“, kažu nam članovi ova dva udruženja.

Ovo je, inače, prva zajednička akcija udruženja SEVAP i Vlasinska vila, a njihov dosadašnji rad prepoznatljiv je po nastojanju da svojim delovanjem, kako sami navode, šire magiju dobrote i lepote.
Ideja i planova za buduće akcije imamo napretek. Dobra volja i entuzijazam nam ne manjkaju, ali nadamo se pomoći i podršci grada, sponzora i donatora, kako bismo ih lakše realizovali.

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.