Širi se misija Kluba 4×4 „Justinijana Prima“

U novu avanturu dugu 1800 kilometara, od Leskovca do Krfa, Klub 4×4 „Justinijana Prima“ krenuo je ne samo sa članovima iz Lebana, Leskovca, Vranja, već i iz Trgovišta, Malog Zvornika, Beograda, Niša, Hamburga….

Posle obilaska srpskog spomenika kod Florine (Vevija) koji je urađen na inicijativu ovog Kluba i potpisivanja ugovora o saradnji uzmeđu PKS RPK Leskovac i Privredne komore Florine put je nastavljen ka Metsovu i Igumenici.

„Ukupno  43 članova kluba, među kojima su ugledni privrednici, lekari,sudije, hotelijeri) sa  12 terenskih vozila prešla feribotom na ostrvo Krf. U Srpskoj kući na Krfu zajedno sa državnom delegacijom Republike Srbije koju su činili Nikola Selakivić generalni sekretar predsednika Srbije i Aleksandar  Vulin ministar odbrane, naš ambasador u Atini Dušan Spasojević kao i mladi kadeti vojne i policijske akademije iz Beograda odali počast poginulim srpskim ratnicima u Prvom svetskom ratu. Ekipa 4×4 je uručila svečanu zastavu opštine Lebane gospidinu Saramandiću. Naša delegacija je odala počast stradalim srpskim ratnicima na ostrvu Vidu, prenosi na predsednik ovog Kluba Goran Jović.

Delefacija je nastavila put preko Tesalije, Meteora prema Solunu gde je položila venac na Srpskom vojnickom groblju.

„Klub 4×4 JP postaje sve popularniji i dobija sve više članova koji negujući tradicije i sećanja na srpski narod promovisu i turističke potencijale Srbije kao ostvarivanje novih privrednih kontakata, dodaje Jović.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.