Sinovi Vlasotinački – legende koje su obeležile varoš

Mladi umetnik Slobodan Radosavljević (33) na najbolji način se potrudio da ulepša varoš u kojoj je odrastao.
Kej pored Vlasine, omiljeno šetalište Vlasotinčana i gostiju, ovih dana oplemenjuje se muralima likovima poznatih “sinova ove varoši”. Vlasotince se može pohvaliti sa dosta značajnih ličnosti koji su obeležili epohe u kojima su živeli i stvarali a za početak izbor je pao na njih nekoliko. Goran Veličkovic-Veličko, Dragiša Stanković-Čelik, Hristofor Crnilović, Vladimir Ilić, Bogoljub Mrena, Šurda i Bob iz TV serije “Vruć vetar”…ličnosti su i likovi koji su proneli slavu Vlasotinca po oceni umetnika koji se prihvatio zahtevnog i obimnog posla. U radu mu pomaže drug Nikola Zlatković koji je pos truci grafički dizajner.
“Vlasotince je mesto koje najviše volim i uvek mu se rado vraćam, mesto koje ima posebnu energiju i inspirativno je posebno za one koji se bave stvaralaštvom, ovako ga opisuje umetnik Slobodan Radosavljević koji je rođen u Kragujevcu ali od svoje desete godine živi u Vlasotincu.
“Otac mi je iz Gruže a majka je Vlasotinčanka. Završio sam Srednju umetničku u Leskovcu i nastavio sam da se školujem po svetskim muzejima… još sebe gledam kao mladog slikara, i iz tog razloga jos nisam izlagao svoj rad, ali u konsultaciji sa svojom mentorkom Mirjanom Stojanovic planiram da krenem naredne godine, otkriva nam Slobodan za koga Dejan Đorić kaže da je “pripadnik je najmanje zastupljene forme realizma, one akademskog tipa, po uzoru na odličnike pretprošlog veka, koji kod nas neguje još samo Veljko Đurđević. Reč je o otmenom vidu te umetnosti, koji sjedinjuje mnoge elemente drugih smerova realizma….”

Njegovu ideju podržala je Turistička organizacija Vlasotinca jer prema rečima Olivere Cvetković očekuju da kroz ove murale “posetioci bolje upoznaju Vlasotince.

“Uvek ćemo podržati svaki inicijativu koja dolazi od mladih i kreativnih sugrađana. Murali će pričati priču o Vlasotincu bolje nego bilo ko drugi, kaže Olivera i ističe da su ovu ideju podržale i kompanija “AB kop” i Građevinsko-trgovinsko preduzeće “Boban” iz Vlasotinca.

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.