Simpozijum “Hronični artritisi 2016” u Niškoj Banji

Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“  od 26. do 28.maja organizuje tradicionalni prolećni Simpozijum, koji je ove godine posvećen reumatološkoj problematici.

Tema ovog Simpozijuma je: “HRONIČNI ARTRITISI 2016.“. Organizovanjem ovogodišnjeg  Simpozijuma Institut nastoji da sačuva tradiciju prolećnih Simpozijuma, koji se redovno organizuju od 1970. godine.

Nakon organizovanja prvog Simpozijuma u Niškoj Banji, 1966. godine, narednih godina uvedena je tradicija redovnog njihovog održavanja svake godine. 1970.,1971. i 1972. organizovana su po dva Simpozijuma godišnje, a 1973. odlučeno je  da se Simpozijumi održavaju jednom godišnje, tematski posvećeni jedne godine reumatologiji, a druge kardiologiji.

“Naši Simpozijumi tradicionalno okupljaju specijaliste interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, ortopedije, pedijatrije, imunologe, lekare opšte medicine i druge koji se bave reumatskim bolestima. Učesnici Simpozijuma, kao i prethodnih godina, biće lekari iz svih reumatoloških centara u Srbiji (Institut za reumatologiju u Beogradu, Klinika za reumatologiju i imunologiju VMA u Beogradu, Novi Sad, Kragujevac…, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora

Naučni odbor Simpozijuma potrudio se da osmisli zanimljiv program značajne naučne i stručne vrednosti.

Na ovogodišnjem Simpozijumu vodeći domaci naučnici i stručnjaci će u okviru 26 predavanja po pozivu, kroz devet sesija, izneti najnovija iskustva i stavove o zanimljivim temama iz reumatologije. Odabrani originalni radovi uz interesantne primere iz svakodnevne kliničke prakse, koji su prošli recenziju Naučnog odbora Simpozijuma, biće iznešeni u vidu usmenih izlaganja i postera.

Novinu u okviru ovogodišnjeg skupa čini sastanak Udruženja obolelih od reumatskih bolesti uz dva zanimljiva predavanja lekara i psihologa, koji će razmeniti iskustva vezana za medikamentnu terapiju i psiholoski aspekt reumatskih bolesnika. Niz izuzetnih predavača, dobro osmišljene teme predavanja po pozivu, originalni radovi kao i prateći program Simpozijuma, doprineće odličnoj razmeni iskustava i sticanju savremenih znanja i stavova u oblasti reumatologije. Predstavljanje nacionalnog registra za hronične artritise i planovi novih projekata i programa rada u oblasti reumatologije biće, takođe, predstavljeni na ovom skupu.

Program Simpozijuma dostupan je na sajtu www.radonnb.co.rs

Takođe pročitajte

Filmska revija “Euro Fest for Kids” od 4. do 7. februara u Beogradu, Gornjem Milanovcu i Leskovcu

Prva filmska revija Euro Fest for Kids u organizaciji Mreže bioskopa koju čine Kulturni centar Gornji Milanovac, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.