četvrtak , 2 decembra 2021

Simbol Rusije ulepšava i motel Predejane

“Rusi su uvek povezivali brezu sa svojom domovinom pa sam tako i ja htela da Rusiju približim Predejanu, otkriva nam Kristina Stojanovića, vlasnica motela “Predejane” kod istoimene varoši kako su se motivi ovog drveta našli na portalima ovog objekta.

Svako ko je voleo da čita ruske bajke zna šta ona znači tom slovenskom narodu. Veliki ruski slikari, Levitan, Šiškin i Savrasov slikali su brezu. Inspirisala je kompozitore, Čajkovskog i Glinku i slavnog pesnika Jesenjina ali i umetnika Andreja Kolosova iz Moskve koji je realizovao Kristininu ideju.

“Mom pokojnom ocu Draganu Pavloviću velike ljubavi bile su Predejane i Rusija. Sada počiva u rodnoj varošici ali mi je želja da ostane povezanost koju je on negovao čitavog života. Breza je lepo i plemenito drvo a raste i Vlasinska visoravan u blizini Predejana takođe je prepoznatljiva po njegovom stablu, kaže Kristina za koju će breze u motelu imati umetničku i emotivnu vrednost.

Kristina je odlučila da se posle smrti svog oca posveti vođenju ovog motela koji je okosnica razvoja čitavog kraja ali i tranzitnog turizma u Srbiji. Dragan Pavlović preminuo je aprila ove godine od posledica korone virusa.

Takođe pročitajte

Ranđel iz Belog Brega – Pinter u devetoj deceniji

Zanat kojim se Ranđel Cvetković (81) iz okoline Aleksinca bavi od svoje 14 godine osuđen …

Jedan komentar

  1. Draga Kristina,tvoj tata velikog srca,nastaviće kroz tebe i Predejane da živi za sve nas koji smo ga voleli.
    Uz tebe smo MI ,stvarni Draganovi prijatelji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.