punjene suve paprike foto Intrenet magazin Sana Life

Sezona suvih paprika traje cele godine – iskoristite ih

Paprika se od severa do juga Srbije priprema na najrazličitije načine. Naravno, suve paprike, kao i one sveže, pune se i mesom, mlevenim junećim i svinjskim, proprženim na luku ili prazilukuU Pirotu sa dodatkom pirinča i začina, u Beloj Palanci i seckane šargarepe, a u Trgovištu i uz dodatak jajeta, pa se poređaju u tepsiju ili u zemljani sud, ukrčkaju i na kraju preliju zaprškom od ulja i tucane ili mlevene paprike i zapeku u pećnici.

Potrebno je:

1kg junećeg mesa
1 velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica paradajz pirea
so, biber, biljni začin
mlevena paprika
ulje
½ šolje pirinča
15 crvenih suvih paprika
Priprema:

Suve paprike potopiti u vrelu vodu i ostaviti da stoje dok se pripremi fil. U šerpu sipati ulje i dodati crni i beli luk, sitno iseckan. Blago propržiti, a zatim staviti mleveno meso i začine, kao i kašičicu paradajz pirea. Dobro izdinstati. Kad je gotovo, dodati šolju pirinča i dinstati još 5 minuta, ne duže. Paprike očistiti od peteljki i semena i puniti filom. U šerpu sipati malo ulja, poređati paprike uspravno i naliti vodom da ogreznu. Mogu se kuvati na ringli ili peći u pećnici oko sat vremena. Po želji zapržiti. Služiti toplo, uz zreli beli sir.

izvor Dobro jutro

Takođe pročitajte

Izložba razglednica i fotografija Prizrena i promocija fotomonografije „Gradovi Kosova i Metohije“

Arhiv Kosova i Metohije, Dom kulture „Gračanica“, Društvo prijatelja manastira Svetih Arhangela i Kosovsko-metohijski odbor …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.