Sezona kupanja na plaži u Svođu

Sa  prvim letnjim danima meštani Svođa ali i okolnih mesta uživaju u kupanju na ušću reke Lužnice i Vlasine u Svođu na plaži koju su sami uredili uz finansijsku pomoć zemljaka koji se davno odselio za Niš.

svodje plazaPlaža je očišćena, pošljunčana, postavljeni su suncobrani od trske koji se lepo uklapaju u prirodni ambijent. Napravili su i teren za odbojku na pesku pa svako sebi može da izabere aktivnost.

“Bilo je mnogo akcija ali nijedna nije tako karakteristična kao ova. Jedan Nišlija se rodnom selu odužio tako što je iskoristio lepote dveju reka i napravio plažu! Pravu plažu, kao na moru, prenosi nam Svođanka Jadranka Stamenković, prosvetna radnica koja je i zadužena za medijsku promociju sela. Kaže da dolaze kupači i iz Vlasotinca jer je ovo trenutno jedino bezbedno i uređeno mesto za kupanje

Svođe se nalazi na 14 kilometara  od Vlasotinca, 20 od Babušnice i 45 km od Vlasinskog jezera i nekada je bila živa raskrsnica puteva a danas jedva broji 400 stanovnika.

Takođe pročitajte

Dvodnevna poseta Privredne komore Bijeljine jugu Srbije

Predstavnici Privredne komore Bijeljine u saradnji sa turističkim organizacijama i lokalnom samoupravom i privrednicima boraviti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.