ponedeljak , 25 januara 2021

Selo Konjino rešilo decenijski problem sa vodosnabdevanjem

Postavljanjem vodovodne mreže u dužini od 1100 metara rešeni su dugogodišnji problemi žitelja sela Konjino koje se nalazi na 2,5 kilometara od Lebana.

Radovi se izvode od Osnovne škole u Konjinu do krajnjeg potrošača u dužini od 1100 metara Sa realizacijom ovog projekta koji je krenulo se maja ove godine i očekuje se da do kraja godine potrošači  potpišu ugovor sa JP Vodovod i priključe se na vodovodnu mrežu.

Darko Stanković (27) i Bojan Stanković (50) kažu da ova investicija puno znači za oko 200 domaćinstava u ovom selu. Do sada su za vodosnabdevanje koristili bunarsku vodu ali je bilo dosta problema jer tokom leta nivo vode opada a kada su obilne padavine voda je neupotrebljiva.

“Koristimo u domaćinstvu bunar koji je star više od 50 godina. Svake godine imamo problema sa vodosnabdevanjem jer nije sigurno osloniti se na bunarsku vodu. Gradska mreža je veliki napredak za naše selo, kažu Darko i Bojan koji ističu da su posebno bila ugrožena domaćinstva pored reke.

Vodovodna mreža u Konjinu rađena je PEHD100 cevima i elektrofuzionim zavarivanjem što je još jedan napredak jer su ove cevi fiziološki i toksikološki potpuno bezbedne za korišćenje u vodosnabdevanju. Prednosti ovog tipa cevi je ivisoka otpornost polietilena na hvatanje kamenca

Selo Konjino praktično se smatra predgrađem Lebana jer je udaljeno svega 2,5 kilometara. Stanovništvo se bavi povrtarstvoma ali dosta njih radi i u privatnim kompanijama koje su ovih godina otvorene. Meštani su nakon što su dobili vodovodnu mrežu  zadovoljni infrastrukturom jedino što ističu da bi bilo potrebno selu je asfaltiranje još 1,5 kilometara puta kroz selo.

 

“Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Lebane. Statovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Takođe pročitajte

Bogojavljensko plivanje na Vlasinskom jezeru

Sutra 19. januara održaće se peto po redu tradicionalno Bogojavljensko plivanje za časni krst na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.