Sedam stvari koje niste znali o bakalaru

Jednostavna priprema štapića bakalara omogućava očuvanje svih hranljivih sastojaka, zbog čega ovu vrstu sa pravom smatraju kraljicom među morskim ribama.

Bakalar spada u ribe čija je priprema izuzetno zahtevna, dok su Frikom panirani stapici bakalara su savršeno resenje za brz i ukusan obrok.

1.Jedno od omiljenih jela Mediterana, potiče iz hladnih mora.
2.Vikinzima je sušeni bakalar bio osnovna namirnica na dugim putovanjima.
3.Postoje tri vrste bakalara: atlanski, pacifički i grendlanski.
4.Najveći izvoznici robe su: Island, Norveška, Švedska, Kanada i Poljska.
5.Najbliži bakalara iz naših krajeva je oslić.
6.Bakalar ima malo kalorija u čuva srce! Obiluje kalcijumom, jodom i gvožđem, vitaminom D i ima malo masti.

Takođe pročitajte

Kvasac – superheroj dobrog ukusa!

Svaka vrsta ili soj kvasca ima svoje specifičnosti. Odabirom specifičnih sojeva i razvojem tehnika uzgoja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.