Saši Grujiću najveće priznanje rodnog grada

Povodom Dana opštine, u Vlasotincu su danas dodeljena oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a među njima je i Saša Grujić – pomoćnik selektora ruske košarkaške reprezentacije Sergeja Bazareviča.

Predsednik opštine Zoran Todorović obavestio je prisutne da da su Vlasotincu odobreni novi projekti koji se pretežno finansiraju sa viših nivoa vlasti.
„Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da smo protekle nedelje dobili zvaničnu potvrdu Vlade Srbije da su nam odobreni projekti potpune rekonstrukcije obeju gradskih osnovnih škola – „Siniša Janić“ i „8.oktobar“ , kao i da nam je posredstvom „Srbijavoda“ odobreno 38,7 miliona dinara za sanacione radove u zoni vodozahvata Boljare, čime će se poboljšati vodosnabdevanje u vreme obilnih padavina. Na isti način odobreno nam je 29 miliona dinara za sanaciju regulisanog toka reke Vlasine u Vlasotincu, kao i za povećanje propusne moći rečnog korita u Konopnici i Stajkovcu, do uliva Vlasine u Južnu Moravu u dužini od 4,5km“ – to je veoma važno za naše žitelje u tom kraju rekao je Todorović.

OKTOBARSKA PRIZNANJA

Diplome 10.oktobar dobili su: Predškolska ustanova „Milka Dimanić“, državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, ministar pravde Nela Kuburović, Bojana Gažo iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Jadranka Mitrović iz Studentskog centra Univerziteta u Beogradu, profesor srpskog jezika i autor monografije o Vladi Iliću Saša Stanković, košarkaški trener Saša Grujić, opštinski većnik Zoran Stamenković i posthumno, glumac Bogoljub Mitić Đoša.
Pohvale 10. Oktobar pripale su profesoru hemije u OŠ „Siniša Janić“ Milanu Kaliniću i slikaru iz Vučja Bati Anđelkoviću.

Oktobarsko priznanje u vidu pohvale sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dodeljeno je: Veljku Miloševiću iz Boljara, učeniku srednje muzičke škole „Stanislav Binički“, učenicima vlasotinačke gimnazije Dimitriju Pavloviću, Jovanu Stankoviću i Teodoti Stefanović i mladim bokserima Ognjenu Mitiću i Aleku Andrejeviću.

U ime nagrađenih zahvalili su se prof. Saša Stanković i državni sekretar Dragan Stevanović.

„Svi smo mi deo tima koji širi lepe vesti o Vlasotincu godinama. Posebno mi je drago što ima mnogo mlađih od mene koji su dobili oktobarsko priznanje, što će reći da Vlasotince ima budućnost i da ne treba da se brinemo“ – rekao je Stanković.
„Ministarstvo privrede zaista jeste prisutno u Vlasotincu. Ako analiziramo ono što smo uradili u 2017. I što ćemo uraditi u narednoj godini, to su stvari na koje moramo da budemo ponosni. Mogu da potvrdim da se vlasotinačka lokalna samouprava odgovorno i domaćinski ponašala i da Vlada ima obavezu da je prati u njenim idejama“ – rekao je Stevanović.

Foto; InfoDesk Vlasotince

Takođe pročitajte

Izložba Ivane I.Kostić u galeriji leskovačkog Narodnog muzeja

Otvaranje izložbe umetnice Ivane I. Kostić koje zakazano je za 25. septembar 2023. godine, sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.