SAŠA ĐORĐEVIĆ – Vlasinsko jezero ima dobre uslove za vrhunski sport

Uz podršku Srpske triatlonske unije i lokalne samouprave Saša Đorđević  iz Niša već sedam godina organizuje Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja pod licencom Šri Činmoj maraton tima.

Svake godine ova sportska manifestacija okupi 300 do 400 učesnika, takmičara i organizatora a napredak je vidljiv iz godine u godinu. Ovogodišnji Triatlon održaće se 7.avgusta a predviđene su pet trke. Olimpijski Triatlon:  1500m plivanje / 40 km bicikl / 10 kmtrčanje  ( Age, U23, Štafeta) ,Sprint Triatlon:   750m plivanje / 20 km bicikl / 5 km trčanje  ( Age, U23, Juniori ) Super Sprint Triatlon:   400m plivanja / 10km bicikla / 2.5 km trčanje  ( kadeti 2007-2010. ), Super Kid Triatlon:   200m plivanje / 5km bicikl / 2km trčanje  ( pioniri 2011-2012. ) i Mini Kid Triatlon:   100m plivanje / 2,5km bicikl / 1km trčanje  ( pioniri 2013. i mlađi ). Start svih trka je na plaži ispred hotela Vlasina.

„Vlasina je jedan od najlepših predela Srbije sa predivnom netaknutom prirodom i kristalno bistim jezerom koje se nalazi za 1200m nadmorske visine. Temperatura vode u avgustu iznosi 20-22 stepena. Biciklistička i trkačka staza sve vreme prolaze u neposrednoj blizini jezera, na savršenoj asfaltnoj podlogzi i sa predivnim pogledom. Staza je valovita. Dužine krugova: plivanje 750m, bicikl 5km, trčanje 2,5km, nabraja Saša Đorđević sve prednosti koje nudi Vlasinsko jezero.

On ističe da je čitav predeo dobar ne samo za takmičenja nego i za treninge. „Svi učesnici, a bilo ih je do sada iz desetak zemalja, veoma su zadovoljni uslovima i standardima koje nudimo. Vlasinski Triatlon dobija na popularnosti u regionu i svetu. Postoje neke indicije da će iduće godine biti organizovan Svetski kup ali to još uvek nije potvrđeno. Bio bi to logičan nastavak rasta ove manifestacije, ističe Đorđević i dodaje da veliku zahvačnost duguje lokalnoj samoupravi ali i stanovnicima Vlasine.

„Bez njihove podrške ne bismo mogli da dostignemo taj kvalitet. Naši gosti osećaju srdačnu dobrodošlicu i zato se rado vraćaju. Takođe, i mi utičemo pozitivno na mlade iz voog kraja jer smo mnoge inspirisali da se bave sportom. Tako je Stefan Janković, koji nam je pomagao u organizaciji, posle par godina počeo i sam da se takmiči i osvaja medalje. Imamo i neke veoma uspešne sportiste iz Leskovca, naglašava naš sagovornik.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat “Upoznaj Surdulicu” koji je sufininsila Opština Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.