četvrtak , 23 marta 2023

SAŠA ĐORĐEVIĆ – Vlasinsko jezero ima dobre uslove za vrhunski sport

Uz podršku Srpske triatlonske unije i lokalne samouprave Saša Đorđević  iz Niša već sedam godina organizuje Vlasinski Triatlon Samoprevazilaženja pod licencom Šri Činmoj maraton tima.

Svake godine ova sportska manifestacija okupi 300 do 400 učesnika, takmičara i organizatora a napredak je vidljiv iz godine u godinu. Ovogodišnji Triatlon održaće se 7.avgusta a predviđene su pet trke. Olimpijski Triatlon:  1500m plivanje / 40 km bicikl / 10 kmtrčanje  ( Age, U23, Štafeta) ,Sprint Triatlon:   750m plivanje / 20 km bicikl / 5 km trčanje  ( Age, U23, Juniori ) Super Sprint Triatlon:   400m plivanja / 10km bicikla / 2.5 km trčanje  ( kadeti 2007-2010. ), Super Kid Triatlon:   200m plivanje / 5km bicikl / 2km trčanje  ( pioniri 2011-2012. ) i Mini Kid Triatlon:   100m plivanje / 2,5km bicikl / 1km trčanje  ( pioniri 2013. i mlađi ). Start svih trka je na plaži ispred hotela Vlasina.

“Vlasina je jedan od najlepših predela Srbije sa predivnom netaknutom prirodom i kristalno bistim jezerom koje se nalazi za 1200m nadmorske visine. Temperatura vode u avgustu iznosi 20-22 stepena. Biciklistička i trkačka staza sve vreme prolaze u neposrednoj blizini jezera, na savršenoj asfaltnoj podlogzi i sa predivnim pogledom. Staza je valovita. Dužine krugova: plivanje 750m, bicikl 5km, trčanje 2,5km, nabraja Saša Đorđević sve prednosti koje nudi Vlasinsko jezero.

On ističe da je čitav predeo dobar ne samo za takmičenja nego i za treninge. “Svi učesnici, a bilo ih je do sada iz desetak zemalja, veoma su zadovoljni uslovima i standardima koje nudimo. Vlasinski Triatlon dobija na popularnosti u regionu i svetu. Postoje neke indicije da će iduće godine biti organizovan Svetski kup ali to još uvek nije potvrđeno. Bio bi to logičan nastavak rasta ove manifestacije, ističe Đorđević i dodaje da veliku zahvačnost duguje lokalnoj samoupravi ali i stanovnicima Vlasine.

“Bez njihove podrške ne bismo mogli da dostignemo taj kvalitet. Naši gosti osećaju srdačnu dobrodošlicu i zato se rado vraćaju. Takođe, i mi utičemo pozitivno na mlade iz voog kraja jer smo mnoge inspirisali da se bave sportom. Tako je Stefan Janković, koji nam je pomagao u organizaciji, posle par godina počeo i sam da se takmiči i osvaja medalje. Imamo i neke veoma uspešne sportiste iz Leskovca, naglašava naš sagovornik.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat “Upoznaj Surdulicu” koji je sufininsila Opština Surdulica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Takođe pročitajte

Besplatan program za mlade talente u Nelt Grupi

”Dobar start“, talent program Nelt Grupe koji se već osam godina uspešno realizuje, od 2023. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.