Pobednička fotografija Foto: Miloš Momčilović

„Šarene maske“ pobedile na konkursu „Objektivno Vranje 3“

Stručni žiri koji je ove godine zasedao u sastavu Dragan Dejanović, Aleksandar Jocić i Rastko Belič, prošlogodišnji pobednik konkursa, doneo je odluku o prva dva mesta na trećem po redu foto konkursu Objektivno Vranje, koje se ove godine odvijalo pod sloganom „Dok maske nisu pale“.

Prema jednoglasnoj odluci žirija najbolju fotografiju uradio je Miloš Momčilović. Reč je o fotografiji pod nazivom „Šarene maske“.

Pobednička fotografija
Foto: Miloš Momčilović

Drugo mesto pripalo je Milici Kassar, za fotografiju „Iza kapije“.

Što se tiče trećeg mesta o njemu je odlučivala publika na društvenim mrežama. U zaista oštroj konkurenciji i neizvesnoj borbi treća nagrada pripala je Nađi Ćelić za fotografiju „Sa štitom“.

„Iza kapije“
Foto: Milici Kassar

Zanimljivo je da je svo troje dobitnika iz Niša. Oni dobijaju vaučere za kupovinu foto opreme u iznosu od 15 000, 10 000 i 5 000 dinara.

Pre samog proglašenja žiri je načinio selekciju fotografija koje će sutra biti izložene u Medijskom skloništu. Reč je o dvadeset najboljih fotografija koje kroz objektiv prikazuju sve strane pandemije. Igra emocija, od simpatičnih, do zabavnih, pa i ne tako veselih momenata koji su obeležili pandemiju, biće prikazana na izložbi.

„Sa štitom“
Foto: Nađa Ćelić

Organizatori će fotografije izložiti, zatim ih tradicionalno ustupiti fundusu grada Vranja, sa željom da krase obnovljeno Infektivno odeljenje gradske bolnice.

Podsećamo da je ove godine na Konkurs pristiglo 67 fotografija, ukupno 27 autora.

Organizatori se posebno zahvaljuju svim autorima iz Vranja i predstavnicima institucija koji su obogatili svojim fotografijama konkurs.

Projekat Objektivno Vranje je podržan od strane grada na Konkursu za projekte iz oblasti kulture. Izložbu će 7. septembra u 13:30 otvoriti Izabela Savić članica gradskog veća zadužena za kulturu i Rosa Drmonjić predstavnica Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Izvor: VOM

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.