sreda , 29 marta 2023
ilustracija

Saradnja Niša i Novog Pazara na polju medicine

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanovć, dekan niškog Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević i direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potpisali su Sporazum o saradnji. Ova saradnja omogućiće pacijentima iz Novog Pazara i čitavog Sandžaka da odlaze u Niš na preglede i lečenje, a lekarima iz dva grada mogućnost razmene znanja i iskustava. Novi Pazar će biti naučno nastavna baza kolegama iz Niša složili su se potpisnici.

medicinski nis novi pazarDirektor novopazarske bolnice Mirsad Đerlek kazao je da je saradnja sa Medicinskim fakultetom u Nišu, jednim od najboljih u Srbiji, veliki korak napred za razvoj zdravstva u Novom Pazaru.

„Pacijenti iz Novog Pazara moći će da nastave lečenje u Nišu pre svega u oblasti kardiohirurgije, ali i u drugim oblastima poput radiologije, neurologije i kardiologije“, istakao je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

„Studenti medicine moći će da deo obavezne prakse obavljaju u bolnici u Novom Pazaru, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi moći će da se obavlja i deo specijalističkog staža na doktorskim studijama, pojasnila je dekanica Medicinskog fakulteta.

 

 

Takođe pročitajte

Grad Niš pomaže Nišvil sa 35 miliona dinara

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je sa direktorom Nišvil džez festivala Ivanom Blagojevićem Ugovor o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.