ilustracija

Saradnja Niša i Novog Pazara na polju medicine

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanovć, dekan niškog Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević i direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potpisali su Sporazum o saradnji. Ova saradnja omogućiće pacijentima iz Novog Pazara i čitavog Sandžaka da odlaze u Niš na preglede i lečenje, a lekarima iz dva grada mogućnost razmene znanja i iskustava. Novi Pazar će biti naučno nastavna baza kolegama iz Niša složili su se potpisnici.

medicinski nis novi pazarDirektor novopazarske bolnice Mirsad Đerlek kazao je da je saradnja sa Medicinskim fakultetom u Nišu, jednim od najboljih u Srbiji, veliki korak napred za razvoj zdravstva u Novom Pazaru.

„Pacijenti iz Novog Pazara moći će da nastave lečenje u Nišu pre svega u oblasti kardiohirurgije, ali i u drugim oblastima poput radiologije, neurologije i kardiologije“, istakao je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

„Studenti medicine moći će da deo obavezne prakse obavljaju u bolnici u Novom Pazaru, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi moći će da se obavlja i deo specijalističkog staža na doktorskim studijama, pojasnila je dekanica Medicinskog fakulteta.

 

 

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.