utorak , 9 avgusta 2022

Šansa za mlade stručnjake

Gradonačelnik dr Goran Cvetanović, podelio je danas ugovore za stručno usavršavanje mladim akademskim građanima sa teritorije Leskovca. Ugovore je dobilo njih dvadesetoro, od kojih je njih osmoro završilo fakultete sa prosečnom ocenom devet i više.

Za realizaciju ovog projekta izdvojeno je 6 miliona dinara.

 „Obavljanje stručne prakse Grad organizuje putem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Ovim planom u prethodnih 5 godina pomogli smo 961 licu i za te namene izdvojili preko 126 miliona dinara. Upravo zato smo pre nešto više od godinu dana od Nacionalne službe za zapošljavanje dobili priznanje za njegovo sprovođenje. Stručna praksa pruža šansu mladim ambicioznim da svoja stečena teorijska znanja primene radeći i usavršavajući se, što je veoma značajno za njihov dalji rad. Značajna je i za poslodavce koji su u poziciji da prepoznaju profil kandidata koji im je potreban, da u svoje ustanove i preduzeća uvedu duh mladosti i da svoje iskustvo prenesu budućim naraštajima, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Marija Jovanovski, koja je govorila u ime svih kojima su dodeljeni ugovori, zahvalila je Gradu i gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću na podršci tokom školovanja i na ukazanoj šansi, ističući da je ovo odličan podstrek za mlade ljude da ostanu, rade i žive u svom radnom gradu.

Takođe pročitajte

Saveti i trikovi: Kako da se najlakše spakujete za odmor

Leto je doba kada se prepuštamo uživanju i relaksaciji, ako izuzmemo neizbežne trenutke stresa koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.