četvrtak , 19 maja 2022

Sajam pirotske peglane kobasice ove godine u drugačijem izdanju

Ove godine, kao što je poznato, zbog epidemiološke situacije Sajam pirotske peglane kobasice neće se održati na uobičajen način kao do sada.

Organizatori, Turistička organizacija Pirot, Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice i grad Pirot odlučili su da se ova popularna manifestacija održi onlajn. Praktično, svi koji su se prijavili i dali na analizu svoje proizvode biće predstavljeni preko internet prezentacije kaže, Marjan Savić, predsednik Udruženja proizvođača pirotske peglane kobasice.

This slideshow requires JavaScript.

“Veterinarski institut u Nišu do sada je za dvadeset pet naših proizvođača obavio analizu poslatih uzoraka i oni se već nalaze na internet prezentaciji. Znam da su neki od njih već imali pozive kupaca i da je sa prodajom peglane kobasice počelo. Čekamo analizu uzoraka za još nekoliko proizvođača. U subotu, 30. januara, zasedaće stručni žiri i daće svoju ocenu. Ove godine nećemo proglašavati prvoplasirane, ali će stručni žiri dati svoje opisne ocene i sugestije. Svaki od učesnika dobiće plaketu za očuvanje tradicije proizvodnje pirotske peglane kobasice, a nadam se da ćemo iduće godine Sajam održati kao što je to bilo prethodnih godina”- rekao je Savić.

Izvor: Pirotske vesti

Takođe pročitajte

Formula 1 uz pomoć Niške urbane gerile stigla u Niš!

Nakon ukazivanja na problem neodržavanih javnih zelenih površina u Nišu, zatim predloga da umesto parkića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.