Sada znamo „Ko kuva najbolje komšijske priče“

Nagradni konkurs „Ko kuva najbolje komšijske priče“ koji je Grand kafa organizovala povodom Dana komšija je završen, a pobednici koji su sa nama podelili najlepše trenutke iz svog komšiluka osvojili su vredne nagrade.

Kao i prethodnih godina, Grand kafa ovim konkursom podržava prave komšijske vrednosti, podseća nas na važnost negovanja dobrosusedskih odnosa, kao i na male, ali neobično važne komšijske rituale u kojima treba uživati svakog dana, od kojih je druženje uz kafu svakako jedan od omiljenih.

Učesnici konkursa su svoje najzanimljivije komšijske priče i jedinstvene recepte koji doprinose jačanju dobrosusedskih veza i prijateljstava postavljali na veb sajt www.grandkafa.rs. Pristigao je veliki broj priča, a žiri je izabrao trinaest najboljih, čiji su autori i njihove komšije nagrađeni Grand kafa poklon paketima ili vrednim vaučerima za opremanje kuhinje – kako bi i dalje nastavili da kuvaju svoje najlepše komšijske priče.

Prva nagrada je otišla u Lebane, pravo u ruke Tanje Zlatanović, čija je magična priča o mafinima kao metafori za neizmernu komšijsku zahvalnost na prečac osvojila srca žirija. Ona i njen komšija će obnoviti svoje kuhinje i nadamo se nastaviti da uz šoljicu kafe uživaju u poverenju i ređaju bezbrojne kulinarske anegdote protkane malo smehom, malo suzama, ali uvek istom porukom – da komšijski odnosi ispunjeni razumevanjem i ljubavlju savršeno zaokružuju naše živote.

Svaka od priča koje su pristigle je posebna na svoj način, ali sve nose istu poruku, a to je da su komšijski odnosi veoma važni. Nekome se upravo takvi odnosi vratili veru u ljudskost, drugima su prve komšije postale porodica, a pravljenje pogače ređanje slojeva uspomena koja se premazuju smehom u istom potezu kad i margarin preko testa. Postoje i one neraskidive veze među komšijama kojima ni prostorna udaljenost ne može da naruši bliskost i naviku ispijanja omiljene šoljice kafe, koju sada prate nepresušni telefonski razgovori.

Ovim konkursom, Grand kafa je još jednom skrenula pažnju na važnost negovanja dobrih komšijskih odnosa, kao i podstakla stvaranje novih, još lepših uspomena. Posetite veb sajt www.grandkafa.rs i pročitajte kako se kuvaju najlepše komšijske priče!

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.