sreda , septembar 18 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Sada znamo “Ko kuva najbolje komšijske priče”

Sada znamo “Ko kuva najbolje komšijske priče”

Nagradni konkurs „Ko kuva najbolje komšijske priče“ koji je Grand kafa organizovala povodom Dana komšija je završen, a pobednici koji su sa nama podelili najlepše trenutke iz svog komšiluka osvojili su vredne nagrade.

Kao i prethodnih godina, Grand kafa ovim konkursom podržava prave komšijske vrednosti, podseća nas na važnost negovanja dobrosusedskih odnosa, kao i na male, ali neobično važne komšijske rituale u kojima treba uživati svakog dana, od kojih je druženje uz kafu svakako jedan od omiljenih.

Učesnici konkursa su svoje najzanimljivije komšijske priče i jedinstvene recepte koji doprinose jačanju dobrosusedskih veza i prijateljstava postavljali na veb sajt www.grandkafa.rs. Pristigao je veliki broj priča, a žiri je izabrao trinaest najboljih, čiji su autori i njihove komšije nagrađeni Grand kafa poklon paketima ili vrednim vaučerima za opremanje kuhinje – kako bi i dalje nastavili da kuvaju svoje najlepše komšijske priče.

Prva nagrada je otišla u Lebane, pravo u ruke Tanje Zlatanović, čija je magična priča o mafinima kao metafori za neizmernu komšijsku zahvalnost na prečac osvojila srca žirija. Ona i njen komšija će obnoviti svoje kuhinje i nadamo se nastaviti da uz šoljicu kafe uživaju u poverenju i ređaju bezbrojne kulinarske anegdote protkane malo smehom, malo suzama, ali uvek istom porukom – da komšijski odnosi ispunjeni razumevanjem i ljubavlju savršeno zaokružuju naše živote.

Svaka od priča koje su pristigle je posebna na svoj način, ali sve nose istu poruku, a to je da su komšijski odnosi veoma važni. Nekome se upravo takvi odnosi vratili veru u ljudskost, drugima su prve komšije postale porodica, a pravljenje pogače ređanje slojeva uspomena koja se premazuju smehom u istom potezu kad i margarin preko testa. Postoje i one neraskidive veze među komšijama kojima ni prostorna udaljenost ne može da naruši bliskost i naviku ispijanja omiljene šoljice kafe, koju sada prate nepresušni telefonski razgovori.

Ovim konkursom, Grand kafa je još jednom skrenula pažnju na važnost negovanja dobrih komšijskih odnosa, kao i podstakla stvaranje novih, još lepših uspomena. Posetite veb sajt www.grandkafa.rs i pročitajte kako se kuvaju najlepše komšijske priče!

Takođe pročitajte

Tribina o Vladi Iliću u Beogradu

U kultnoj knjižari Akademija u Knez Mihailovoj održana je tribina „Kraj uspona međuratnog Beograda” u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.