Rotarakt klub sređivao školu u Donjoj Studeni

Uslovi boravka 49 učenika u isturenom odeljenju osnovne škole “Đura Jakšić” u Donjoj Studeni biće znatno poboljašni nakon akcije Rotarakt klub “Niš Centar” koji su im okrečili hodnik i učionice

Sredstva za realizaciju akcije prikupljena su od strane članova Rotarakt zajednice, a krečenje, kao i bojenje zidova uradili su članovi Rotarakt kluba “Niš Centar”.

ucionica donja studena“Istureno odeljenje škole se nalazilo na samom vrhu prioriteta za uređenje, jer se aktivnosti krečenja kompletne unutrašnjosti nisu radili više od četiri godina.Aktivnosti uređenja isturenih odeljenja škola na teritoriji Nišavskog okruga su jedan od višegodišnjih ciljeva i prioriteta Rotarakt kluba „Niš Centar“ za unapređenje uslova boravka dece i omladine u školama van gradskog jezgra. Tokom 2014. godine uređene su prostorije u isturenom odeljenju OŠ „Đura Jakšić“ u Proseku, kaže predsednik Aleksandar Stamenković.

Rotarakt je međunarodna neprofitna organizacija koja podstiče liderstvo, razvoj građanskih prava, pomaže u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promoviše mir i razumevanje na globalnom nivou.

Od svog osnivanja 2010. godine, članovi Rotarakt kluba Niš Centar sprovodi akcije usmerene ka podršci lokalnoj zajednici. U periodu do danas realizovano je više od 130 akcija koje su pored humanitarnih akcija uključivale podršku Kliničkom centru Niš kroz nabavku medicinske opreme, interaktivne table i organizovanje kulturnih i obrazovnih programa za decu koja su na lečenju u Dečjoj klinici, Narodnoj biblioteci kroz nabavku računara i softvera za slepe i slabovide osobe, krečenje učionica osnovne škole u selu Prosek kod Niša i učešće u globalnom END POLIO NOW projektu borbe protiv dečije paralize.

Takođe pročitajte

Misterija jednog izgubljenog grada među stranicama knjige Veroljuba Trajkovića

Luksuzno opremljena, dvojezična knjiga na četiri stotine strana “Caričin grad – izgubljeni grad u podnožju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.