„Rosa škola roditeljstva“ za buduće mame i tate

U Zdravstvenom centru u Surdulici otvorena je Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji u ovom gradu prvi put imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće, porođaja i prvih godinama odrastanja.

U školi će biti angažovani pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre i stomatolozi, koji će pomagati roditeljima u snalaženju u njihovim novim ulogama.Kroz brojne radionice i predavanja trudnice i roditelji će dobijati kredibilne savete o fizičkoj aktivnosti, ishrani i nezi bebe.

U 2016. godini uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije otvara se pet prvih škola roditeljstva, a osim Surdulice škole su dobili Vranje, Ub, Kuršulija i Požarevac. Škole roditeljstva otvorene su u renoviranim prostorijama i kompletno su opremljene prema najvišim standardima.
Otvaranje Rosa skole roditeljstva u Surdulici 2
„Ministarstvo zdravlja je veoma ponosno što danas sa Rosa vodom otvaramo Školu roditeljstva u Surdulici i što osnažujemo postojeću mrežu škola. Od sada će i preko 300 beba i njihovih roditelja u Surdulici imati stručnu pomoć koja će doprineti lagodnijim prvim danima roditeljstva. Škole će biti dragocene u osamostaljivanju roditelja i prepoznavanju svih izazova koje roditeljstvo donosi i njihovom uspešnom prevazilaženju“ , izjavio je dr Zoran Mihajlović, pomoćnik Ministra zdravlja za evropske integracije.
Otvaranje Rosa skole roditeljstva u Surdulici 3
Lekari i medicinskoosoblje koje će voditi Rosa škole roditeljstva u domovima zdravlja širom Srbije prošli su akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd tokom maja 2016. godine, a koja je u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

„Rosa je još jednom okupila veliki broj građana koji su kupovinom pakovanja od 1,5 litra vode podržali ono što je važno- porodicu i budućnost dece kroz osnivanje prvih škola roditeljstva u sredinama u kojima ovaj vid podrške nije postojao. Zahvaljujući podršci građana i Ministarstva zdravlja, zajedno smo podržali oko 2.000 beba širom zemlje i to je najveći motiv da nastavimo sa otvaranjem ukupno 20 škola“, izjavila je Nada Filipović, predstavnica Rosa vode.

Podsetimo, osnivanje Rosa škola roditeljstva usledilo je nakon uspostavljanja tri banke humanog mleka u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu u periodu od 2010. do 2015. godine.

Takođe pročitajte

Upoznajte „Komšije za bolju zajednicu“ koje su dobile podršku na Konkursu LFN

Predstavnici stambenih zajednica koje su dobile podršku na javnom Konkursu Lokalne fondacije Niš, potpisali su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.