Romeo i Julija sa srećnim krajem

Crkva Svetog Luke na niškom brdu Vinik danas je bilo mesto krunisanja jedne ljubavi.

Pored toga što je autenična i posebna ljubavna priča ovog neobičnog para, ovo je prvo venčanje obavljeno u ovoj crkvi, koja je izgrađena 2006. godine.
Slađana (45), do juče Mitrović, a sada Marinković i njen suprug Goran (42) su miljenici Niša i njenog rodnog Valjeva jer su uspeli da dokažu da prava ljubav može pobediti sva iskušenja.
Sve je počelo pre osam godina kada su se upoznali preko društvenih mreža i to u grupi „Pokret malih ljudi“ koja upravo i služi da se sklope nova poznanastva i prijateljstva. Goran ne krije da mu se Slađana dopala na prvi pogled i pre nego što su se zvanično upoznali.
Odrasli smo ljudi i zašto da gubimo vreme. Učinio sam sve da se dopadnem i ja njoj i nekako smo od prvog susreta znali da smo rođeni jedno za drugo. To nije fraza.“ – kaže mladoženja Goran koji radi kao bibliotekar u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“.
Ali nijedna velika ljubav ne može da prođe bez iskušenja a za Slađanu i Gorana to je bila razdaljina od Niša do Valjeva. Trudili su se da svaki slobodan trenutak provedu zajedno ali je Slađana bila zaposlena kao ekonomista u Opštoj bolnici u Valjevu pa su mogli da računaju samo na vikende.

This slideshow requires JavaScript.

To je najlepši i najteži period, jer bi hteli da svaki trenutak budete sa voljenom osobom i ne brojite kilometre nego minute do ponovnog susreta.“ – priča nam prelepa mlada koja je uspela da uz pomoć prijatelja dobije posao u Nišu pre dve godine. Odmah se i preselila kod svog voljenog a sada kada su se i skućili rešili su da ozvaniče svoju ljubav. U tome im je veliku podršku pružio arhitekta Ivan Redi koji im je za ovaj specijalan dan ustupio svoju vikendicu na brdu Vinik. Pored vikendice je i crkva Svetog Luke tako da je ambijent kao preslikan iz neke bajke.

Volim da kažem da su oni naši Julija i Romeo ali sa srećnim krajem. Oni svima nama vraćaju ne samo veru u ljubav nego i primer kako se treba boriti za sreću.“ – priča Redi koji je  nakon smrti roditelja Goranu bio velika podrška.

Ono što je doprinelo da venčanje dobije bajkovitu notu jeste vikendica na Viniku koju je projektovao Redi, mladi arhitekta je na zahtev svoje majke ustupio i prvi put je poslužila kao prostor za svadbeno veselje. Pored porodice Redi i mnogobrojnih prijatelja koji su obeležili Slađaninu i Goranovu ljubav, po prvi put su za ovu priliku u Niš stigle stolice „tifani“ za svatove koje su svojevrsni simbol otmenosti.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.