petak , 16 aprila 2021

Roman za decu koji to nije

Nakon prevođenja pesme na znakovni jezik “Drame imaju prednost”, i prve zbirke pesama „U’vatile me lutke“ Stefan Tićmi, mladi pesnik iz Leskovca izdao je svoju drugu knjigu pod nazivom Ja sam Akiko za izdavačku kuću Laguna.

“Ljubav je kao klima u tatinim kolima kada dođe zima: upali on grejanje, ali se kola zagreju tek ispred škole; kad izađem, tek tada u njima bude toplo. Ljubav je kao klima u tatinim kolima – treba da ugreje, da, ali kada ti je to zaista potrebno. Ljubav je beskrajna potraga za toplinom.” – deo je najnovijeg romana čiji je glavni junak devojčica koja ne voli granice.

“Roman sam pisao potpuno rasterećeno zbog toga on u sebi nosi neku vrstu dečije naivnosti,  kaže autor ovog romana Stefan Tićmi koji je ovaj roman pisao uz muziku iz filma “In the Mood for love”.

“Divan saundtrek. Roman je itekako za decu. Roman itekako nije za decu. Roman još uvek nije izašao a jedna ribica već nosi ime Akiko i pliva u akvarijumu nemajući pojma da se zove Akiko. U romanu precrtavam neke reči koje mi se ne sviđaju. Osećao sam se dobro dok sam ga pisao, nadam se da će se i čitaoci osećati dobro dok budu čitali, a i posle. U romanu sam pogodio gotovo svaki padež.”

Takođe pročitajte

Rezultati prvog konkursa LFN – Nišlije žele da se aktiviraju

Po osnovu Konkursa za podršku najboljim idejama u Nišu, koji je 5. marta 2021. godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.