„Rok muzej uživo“ u Deli centru do 12.juna

Za nedelju dana postavku „Rok muzej uživo“ u Deli centru razgledalo je blizu dve hiljade Nišlija koji su mogli da vide samo deo istorije jugoslovenskog roka

muzej roka nis gitaraMuzički instrumenti i oprema, scenska odeća i obuća, kolekcije fotografija, omoti ploča, knjige i časopisi o roku deo su postavke “Rok muzeja” koju će ljubitelji ove muzike u“Deli centru” moći da pogledaju još par dana, tačnije to 12.juna kada se seli u druge gradove.

muzej rok nisSvake večeri uglavnom posle 18 časova Deli centar posebno oživi jer mnogi žele da vide i budu deo ovog događaja. Nenad Stojanović, projekt menadžer Deli centra kaže da na sve koji su učestvovali u ovome ostavlja veliki utisak prilika da budu deo istorije YU rocka.
muzej roka nis klarinet„Raditi u takvom prostoru je privilegija. Gitara Vlade Džeta, Točka, studijski instrumenti na kojima su snimali Kerber, Galija…., nabraja Nenad šta je na njega ostavilo najjači utisak a on je neko ko je stalno okružen kreativnim ljudima i u centru je zanimljivih dešavanja. 
muzej roka plakati nisProjekat ROK MUZEJ je nastao 2015. godine na inicijativu Miroslava Cvetkovića, Srđana Stojanovića, Branimira Loknera i brojnih profesionalaca i entuzijasta. Namera je bila da se na sistematski način prikupljaju artefakti, publicistička građa i organizuju dogadaji.
„Nije slučajnost što je Niš odabran da bude prvi grad u kome će izložba ROK MUZEJ UŽIVO započeti svoj ,,on the road“ život. Naime, od pojave rock kuiture na ovim prostorima šezdesetih godina XX veka, Niš se nametnuo kao njen kreativni centar, potpuno autentičan i nezavistan od glavnog grada – uprkos nedostatku ,,mainstream“ medija i diskografske industrije koji su mogli da to proprate“, izjavio je za City radio Srđan Stojanović, direktor Instituta za savremenu muziku.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.