nedelja , 28 novembra 2021
Foto: Lokalna Fondacija Niš

Rezultati prvog konkursa LFN – Nišlije žele da se aktiviraju

Po osnovu Konkursa za podršku najboljim idejama u Nišu, koji je 5. marta 2021. godine raspisala Lokalna fondacija Niš (LFN) uz podršku Trag fondacije, pristigla je ukupno 61 prijava formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu.

 

Nakon administrativne provere, izdvojeno je 43 predloga projekta koji su prošli u drugu fazu selekcije i prosleđeni Selekcionom odboru na ocenjivanje. Za podršku u ovom ciklusu izabrano je ukupno 7 projekata. Odluka je doneta u skladu sa propozicijama konkursa, ciljevima i vrednostima koje promoviše Lokalna fondacija Niš, uzimajući u obzir kvalitet, inovativnost, kreativnost i održivost predloženih projektnih ideja.

Rang listu projekata na prvom konkursu možete pogledati ili preuzeti sa sajta LFN.

Od ukupnog broja prijava 33 su poslale neformalne grupe, a 28 registrovane grupe građana. Najviše predloga stiglo je sa teritorije GO Medijana (29) zatim iz GO Pantelej (12), iz GO Palilula 11 predloga, GO Niška Banja 7 predloga, a sa teritorije GO Crveni krst jedan predlog. Jedan predlog stigao je sa područja van teritorije pet gradskih opština u Nišu i nije razmatran u ovom ciklusu.

Veliki broj poslatih ideja pokazuje da postoji interesovanje Nišlija da se aktiviraju i doprinesu pozitivnim promenama u zajednici, a samim tim i potreba da LFN nastavi da pruža poršku svojim sugrađanima. Prvi konkurs, kao i naredni koje planira da realizuje LFN, otvoreni su za aktivne građane sa teritorije svih pet gradskih opština u Nišu. Cilj je da tokom 2021. godine za podršku najboljim projektima građana bude raspoređeno ukupno 30.000 evra.

Takođe pročitajte

Radoman IRIĆ – Slike su otišle na revers ili na časnu reč

Kao novinar koji više od 40 godina izveštava iz Vranja i juga Srbije za mnoge …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.