Foto: Opština Vlasotince

Rezultati merenja kvaliteta vazduha u Vlasotincu

Od 23 dana u januaru, koliko je Zavod za javno zdravlje Leskovac merio parametre zagađenja vazduha u Vlasotincu, dva dana je kvalitet vazduha bio u kategoriji „zagađen“, dva dana u kategoriji „jako zagađen“ i tri dana u kategoriji „prihvatljiv“.

Ostalih dana kvalitet vazduha bio je u kategorijama „dobar“ i „odličan“. Merene su vrednosti za čađ, azotne okside, PM i UTM čestice i sumpordioksid.

Mernu stanicu postavili smo početkom januara u centru Vlasotinca, na Valčićevoj palati i opština je potpisala ugovor sa Zavodom za javno zdravlje da u toku ove godine meri parametre kvaliteta vazduha kako bismo na kraju godine imali sliku o tome kakva je situacija i u kom pravcu treba da idu eventualne mere – kaže član Opštinskog veća Žaklina Stefanović, zadužena za zaštitu životne sredine.

Januarski izveštaj o merenju kvaliteta vazduha nalazi se na sajtu opštine, na linku https://vlasotince.rs/kvalitet-vazduha-u-vlasotincu/

Zavod za javno zdravlje će izveštaje i ubuduće dostavljati do sredine meseca za prethodni mesec, a oni će se nakon toga naći na zvaničnoj internet stranici opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

Mladi su važan deo promena – završnica projekta u Vlasotincu

Dodelom sertifikata mladim učesnicima i zahvalnica institucijama i udruženjima završen je projekat “Mladi su važan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.