Restoran „Vis“ na popularnom izletištu oaza za porodična okupljanja

Na nadmorskoj visini na idealnih 800 metara  a samo 12,5 kilometara od Niša u prelepom prirodnom ambijentu ponovo je oživeo restoran „Vis“ na Kameničkom visu.

Uoči prve godišnjice od renoviranja i ponovnog otvaranja restorana koji je često menjao vlasnike njegov aktuelni zakupci Andrija Sladojević (40) i Jelena Stevanović kažu da au zadovoljni što su uspeli da steknu epitet idealnog mesta za porodična druženja. Pored divnog pogleda i prirode od koje zastaje dah tokom svakog godišnjeg doba uspeli su da se nametnu i domaćim specijalitetima i rakijama ali i probranim vinima. U ovom restoranu može se ručati za 200 dinara koliko košta „grafče na tavče“ a ko voli divljač za srneći gulaš treba da izdvoji 1000 dinara.

„Ne znam da li moji sugrađani znaju da se i poznati planinski centar Zlatibor nalazi na istoj nadmorskoj visini tako da oni praktično na kućnom pragu imaju ugođaj koji priželjkuju. Naš restoran može da primi do 150 gostiju. Stalo nam je do intimne, porodične atmosfere jer je dom sinomim za sit stomak, kaže Andrija koji se sa puno optimizma sa svojom ortakinjom Jelenom upustio u renoviranje do pre godinu dana zapuštenog objekta. Do sada je uložio više hiljada evra i ne planira da se na tome zaustavi.

„Jedinstvena i neprevaziđena hrana od divljači iz kuhinje budi sva čula. Miris domaćeg hleba iz furune je nešto što treba doživeti i probati. Domaća rakija od šljive, dunje i kajsije, domaće vino od stare sorte vraća vam snagu i budi ljubav u vama. Restoran „Vis“ se ne može opisati i slikom prikazati, on se mora doživeti…pohvalili su se domaćini na svom sajtu.

Vlasnik restorana ali i 23 bungalova je Turističko društvo „Kamenica“ iz istoimenog obližnjeg sela koje jedva uspeva da održava objekte. Bungalova se mogu iznajminiti po veoma povoljnim uslovima. U blizini su sportski tereni a planirano je i uređenje ski staze ali se od toga odustalo pod nepoznatim okolnostima.

This slideshow requires JavaScript.

Inače, za one koji nemaju svoj automobil a hteli bi da posete ovaj restoran to mogu učiniti preko „Bros“taksija koji vožnju od Niša do Kameničkog visa naplaćuje 500 dinara u jednom pravcu.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.