utorak , 2 juna 2020

Reper Delkor – da se nasmejete i zamislite (VIDEO)

Iako tek treba da izda svoj prvi album za mladog leskovačkog repera Delkora (Vanja Tasić)  kažu da je dostojan naslednik Marčela a on sam priznaje da je rep izabrao samo zbog jedne stvari – “možeš da kažeš šta hoćeš”.

Delkorov prvenac “Patka” treba da izađe za par dana a već je izbacio singl “Podzemlje 2”  koji je uradio sa Marčelom i Raidom. Neposredan i do bola iskren sa urođenim leskovačkim smislom za humor i muziku razgovor sa ovim muzičarem samo se neupućenima može učiniti “neozbiljnim”. Njegovi tekstovi na lokalnom dijalektu nateraće vas da se “kiselo” nasmejete jer Delkor u svojim pesmama nikog ne štedi pa ni sebe.

Kada si počeo da se bavis muzikom?

“Muzikom sam počeo da se bavim skoro, pre jedno 20 godine. Svi se mi na ovaj il onaj način bavimo muzikom, samo što se neki istripuju da imaju talenat i počnu da stvaraju. Jedan od ti što se istripovali sam ja. .ebem li ga dal imam talenat, al ako nemam nadoknadio sam to s rabotu!

Zašto baš Delkor?
“Hmmm.. Zajebano pitanje. Liči mi malo na: “Što baš Vanja?”Ću vam dam isti odgovor koj bi vam dala moja majka: Posviđalo mi se još malečak dok sam bio.

Čime se inače baviš?
“Kad ne radim muziku prodavam opremu za telefoni i primam gi na servis. Jednu nedelju u prvu, pa u drugu, pa u prvu. I sve tako. Slobodno vremem nemam jer svaki slobodan momenat koristim za muziku. Za.ebao bi poso kad bi mogo da živim od muziku, al toj će bude tek dogodine, čini mi se.
Zašto baš ova vrsta?
“Nisam ja birao tu mnogo. Zaljubio sam se u rep još sa 3-4 godine, kad mi brat od čiču dade ploču od Vudu Popaja. Kasnije sam otkrio Bed Kopi i oni su me inspirisali da krenem da stvaram. Da sam birao, opet bi izabrao rep samo zbog jednu stvar: Mož da kažeš kue oćeš!
Kako je došlo do saradnje s Marčelom?

“Marko i ja smo se povezali još kad sam izbacio Majmunisanje. Zvao me da repujem na njegovi koncerti i da se zebavam s njima, al sam više gledao da učim nego da se zebavam, valjda se nisam zajebao. Posle ti koncerti logično je bilo da se odradi neka saradnja. Dogovarali smo se duže vreme i kad smo se dogovorili, ja sam otišo kod njega i stvorili smo nešto što nema veze s ono što smo se dogovarali, al ispade mnogo dobro.
U pesmu s Marčelom na neki način ismevate kič i šund. Koja je poruka te pesme?
“Mislim da smo rekli sve što treba se kaže na tu temu.

Ko piše tekstove?
“Svako ko repjuje. ?

Muzika?
“Na ovaj album su muziku radili Dino Beatz, Rade Sklopić Raid, Kolateral i ja. Najčešće si repujem preko moji instrumentali jer tad imam najviše slobodu. Kad mi neko da bit, sve se iscimam da ga ne userem sve i onda se to mož oduži. S moji bitovi nasnimam traku ta nekolko sati.

Koliko albuma?
“Ovo mi je prvi album. Imam ih još 16, ako ne i više, al tek sad sam odraso.

Koliko pesama imas do sada?

“Kad sam stigo do 1000 prestao sam da brojim.
Koliko je teško baviti se nečim u malom gradu kao što je Leskovac?

“Ko i bilo gde u Srbiju, pa duplo teže. Stvaranje nije problem jer imam opremu, pa se mog zatvorim u studio mesec dana i da izadjem s nešto lepo. Problem je izdavanje izdavanje i marketing, a mož se i s jednu reč sve kaže: pare! Plate su nam najgore na svetu, a pošto su jedini izvor prihoda kad nemam aktuelan album, skupljanje pare za isti se uvek oduži. To me je i kočilo dugo vreme i još me koči.

Takođe pročitajte

Air Srbija ponovo pokreće letove iz Niša

Avio-kompanija Air Srbija je danas najavila da ponovo pokreće letove iz Niša i Кraljeva jer …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.