Rekordan broj posetilaca na 12. Job Fair-u u Nišu

Danas je u Nišu završen dvodnevni sajam Job Fair, koji se održavao u holu Elektronskog fakulteta u Nišu,2. i 3. marta.

Studenti volonteri iz organizacije BEST Niš organizovali su 12. po redu Sajam poslova i stručnih praksi Job Fair – Tvoja karijera počinje ovde!.

Svi oni koji su i dalje na studijama kao i oni koji su završili školovanje, imali su prilike da se tokom ova dva dana upoznaju sa radom 33 kompanija, od kojih gotovo sve imaju svoje predstavništvo u Nišu.

Takođe svi zainteresovani za otvorene pozicije prakse ili posla određene kompanije imali su prilike da svoj CV ostave baš za štandom firme u kojoj bi videli sebe kao zaposlenog. Job Fair takođe nudi i opciju registrovanja i postavljanja vaše biografije na njihovom sajtu, i koj možete ažurirati tokom cele godine putem sajta www.jobfairnis.rs, a sve kompanije učesnice sajma imaće pristup vašim radnim biografijama do narednog sajma.

U isto vreme Job Fair pomaže i kompanijama tako što im obezbeđuje visoko kvalifikovan kadar, kao i bazu podataka sa biografijama studenata koji su posetili sajam ili ostavili CV preko zvaničnog sajta sajma. Na ovaj način sajam poslova i stručnih praksi povećava zaposlenost mladih ljudi u Srbiji – poručuju organizatori.

Osim predstavljanja kompanija, svi posetioci i zainteresovani su imali priliku da učestvuju na tribinama, i to prvog dana Sajma na temu „Razgovor za posao – Pripreme i saveti“ od kompanija ApexSQL (now part of Quest), Nutanix/Frame, Coming Computer Engineering i Aptiv.  Drugog dana Sajma na tribini se govorilo o tome „Kako pronaći posao i zadržati ga“  koju su vodili predstavnici kompanija ApexSQL (now part of Quest), Better Collective, MotioDSP – Cubic i Nignite.

Tokom oba dana sajma u periodu od 10h do 14h kompanije su  ukratko prezentovale svoje projekte i otvorene pozicije.

U našoj firmi trenutno nudimo 4 pozicije, za studente plaćenu praksu, a za one koju su završili studije nudimo juniorske pozicije, na mesto testera i za seniora za posao web developera. Još uvek traju prijave, a veliki je broj zainteresovanih. – kažu iz kompanije COMIN-Computer Engineering d.o.o. koja se bavi impementacijom, prodajom i pruža usluge podrške u IT sektoru

Mnoge kompanije učesnice sajma su krenuli u predstavljanje na ovom sajmu u potrazi za mladim, ambicioznim i stručnim kadrovima. Ovo je bila prilika da se oni koji traže posao i praksu ali i kompanije predstave i upoznaju međusobno.

Studentska organizacija BEST postoji na 93 univerziteta širom Evrope i tokom cele godine studenti imaju priliku da se prijave da prisustvuju nekom od kurseva na teme iz sveta tehnike i tehnologija ili softskil orijentisani. Ukoliko budete odabrani da prisustvujete nekom kursu tokom njegovog održavanja biće vam obezbeđeni hrana i smeštaj u gradu u kome se kurs održava.

Takođe pročitajte

Najveći izazov za naše kompanije kako privući i zadržati zaposlene

Infostud je tokom februara 2024. godine sproveo istraživanje Puls HR zajednice kako bi saznao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.