Regatom spašavaju Južnu Moravu od smeća

Spustom niz Južnu Moravu, od Sarajevskog mosta do Dobrotina održana tokom vikenda Grdelička regata koja ove godine ima jasnu poruku – sačuvajmo reke.

Organizator ove tradicionalne, 14. po redu, manifestacije je Dom kulture u Grdelici. Cilj ove manifestacije je podsećanje na važnost očuvanja životne sredine, a zbog činjenice da okuplja veliki broj učesnika kojima je ovo prilika da se druže ona nas podseća i na važnost prijateljstva i zajedništva.

Direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić kazao je da regata simbolično počinje u 11:59, traje oko tri časa i da sve učesnike očekuje prevoz nazad do Grdelice, a zatim i ručak.

„Želimo da skrenemo pažnju na ekologiju, na zaštitu životne sredine, na očuvanje naših reka. Ja ovom prilikom apelujem na sve ljude Grdelice, ali i čitave Srbije da vode računa o našim rekama, da ne bacaju smeće,“ dodao je direktor Trivunić.

“Grdelička regata je manifestacija koja je postala brend Grdelice i okoline. Ne samo zbog naziva, već i zbog činjenic da okuplja veliki broj učesnika kojima je ovo prilika da se druže i dobro zabave. Ona već 14 godina zaredom promoviše grdelički kraj i njegove potencijale,“ – istakla je Aleksandra Stojanović, PR gradonačelnika.

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.