„Reci DA“ – izložba slika i skulptura Ivane Živić i Petra Hranuellija

U galeriji Kuća legata u Beogradu sutra, 18.aprila biće otvorena izložba „Reci DA“ – izložba slika i skulptura Ivane Živić i Petra Hranuelija. Izložba će biti otvorena do 30.aprila.

Кuća legata predstavlja izložbu najnovijeg ciklusa slika Ivane Živić i skulptura Petra Hranuellija. Ivana Živić ostaje verna figuraciji u klasičnom smislu likovnog izraza, dok eksperimentisanje i ulazak u sveru apstrakcije počiva na svetu ideja, misaonosti i umetničkoj inspiraciji. Ivana predstavlja nova ostvarenja većeg formata izvedena u kombinovanoj tehnici. Petar Hranuelli izlaže skulpture izvedene u kamenu, mermeru, oniksu i staklu razlićitih dimenzija među kojima su po prvi put predstavljene skulpture.

Umetnički susret Ivane Živić i Petra Hranuellija povezuje prikazivanje čoveka ali kroz prizmu dva različita pola. U vreme sukoba u mišljenju, preispitivanja civilizacijskih postulata, tradicionalnog i savremnog, kolektivno nesvesnog/svesnog ovo dvoje umetnika iznosi balans i harmoniju u mišljenju i pogledu na svet. Njihov zajednički trenutak se ogleda u nazivu izložbe „Reci da!“ što je ujedno izjava umetničkog para i stav prema mnogim aspektima života. Prelomni trenutak s kojim se svi susrećemo u životu Ivana i Petar prihvataju afirmativno, hitro i hrabro dok ih urođeni optimizam usmerava ka ostvarivnju umetničkih dela koja ne mogu da prođu nezapaženo i da nas ostave ravnodušnima.

Njihova dela se prožimaju i iznedruju intenzivan umetnički doživlja u kojima lepota, misao, savršenstvo osećaja i telesnosti iznose kontemplativni i emotivni doživljaj sveta dvoje umetnika. „Ženskom“ principu prikaza femine Ivane Živić naizgled je suprostavljena skulptura Petra Hranuellija i obrada istog motiva ali kroz „muški“ pogled na svet. Njihova dela se prožimaju i iznedruju intenzivan umetnički doživlja u kojima lepota, misao, savršenstvo osećaja i telesnosti iznose kontemplativni i emotivni doživljaj sveta dvoje umetnika. Navodi Slavica Obradinović, istoričar umetnosti u tekstu kataloga za izložbu.

Slike Ivane Živić i skulpture Petra Hranuellija zaokružuju jednu komleksnu temu realizovanu na visokim estetskim, likovnim osnovama. Oboje umetnika u kontinuitetu stvara dela prepoznatljivog stila koja privlače pažnju publike, kritike i kolekcionara kako u zemlji i regionu tako i u svetu.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.