četvrtak , 28 oktobra 2021

Raste broj turista – veliko interesovanje Bugara za doček Nove godine

Turistička organizacija Niš saopštila je danas da je u prvih deset meseci ove godine grad posetilo 70.000 turista, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 6,3 odsto.

“Broj domaćih turista povećan za 13,1 odsto, a broj inostranih turista povećan je za jedan odsto u odnosu na isti period 2015. godine”, navode u toj organizaciji pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Zvanična statistika takođe je pokazala da Niš posećuju više strani nego domaći turisti. Broj stranih turista iznosio je u pomenutom periodu 36.500, a domaćih 33.500.

U periodu od januara do oktobra u gradu je evidentirano skoro 135.000 noćenja turista, što je za petinu više nego prošle godine.

Bugarske turističke agencije zakupile su gotovo sve bolje hotele na jugoistoku Srbije za doček i reprizu proslave Nove godine.Bugari su i prethodnih godina masovno dolazili na jugoistok Srbije za najluđu noć. Srpski ugostitelji tvrde da Bugari dolaze, jer im se dopada muzika i hrana, kao i zbog toga što je u Srbiji dozvoljeno pušenje.

Bugarski turoperateri tvrde da se u Srbiju, ali i u Makedoniju putuje zbog opuštene atmosfere, dobre zabave i jeftinih turističkih paketa.

Prema ponudama, doček i repriza Nove godine sa spavanjem i obezbeđenim prevozom turističkim autobusima u Paraćinu košta sto, u Nišu od 130 do 150 evra, a u Beogradu od 150 do 200 evra po osobi.

Neke turističke agencije nude trodnevne i četvorodnevne aražmane, kao i prevoz u sopstvenoj režiji.Cene dočeka u niškim restoranima kreću se od 4.500 do 6.500 dinara (35 do 50 evra).

 

Takođe pročitajte

Napredak 5G mreže je mnogo brži nego što se očekivalo

Da li ste znali da trenutno postoji 176 komercijalnih 5G mreža širom sveta koje opslužuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.