ponedeljak , septembar 23 2019
Početna / BIZNIS / Raste broj turista – veliko interesovanje Bugara za doček Nove godine

Raste broj turista – veliko interesovanje Bugara za doček Nove godine

Turistička organizacija Niš saopštila je danas da je u prvih deset meseci ove godine grad posetilo 70.000 turista, što je u odnosu na isti period prošle godine više za 6,3 odsto.

“Broj domaćih turista povećan za 13,1 odsto, a broj inostranih turista povećan je za jedan odsto u odnosu na isti period 2015. godine”, navode u toj organizaciji pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Zvanična statistika takođe je pokazala da Niš posećuju više strani nego domaći turisti. Broj stranih turista iznosio je u pomenutom periodu 36.500, a domaćih 33.500.

U periodu od januara do oktobra u gradu je evidentirano skoro 135.000 noćenja turista, što je za petinu više nego prošle godine.

Bugarske turističke agencije zakupile su gotovo sve bolje hotele na jugoistoku Srbije za doček i reprizu proslave Nove godine.Bugari su i prethodnih godina masovno dolazili na jugoistok Srbije za najluđu noć. Srpski ugostitelji tvrde da Bugari dolaze, jer im se dopada muzika i hrana, kao i zbog toga što je u Srbiji dozvoljeno pušenje.

Bugarski turoperateri tvrde da se u Srbiju, ali i u Makedoniju putuje zbog opuštene atmosfere, dobre zabave i jeftinih turističkih paketa.

Prema ponudama, doček i repriza Nove godine sa spavanjem i obezbeđenim prevozom turističkim autobusima u Paraćinu košta sto, u Nišu od 130 do 150 evra, a u Beogradu od 150 do 200 evra po osobi.

Neke turističke agencije nude trodnevne i četvorodnevne aražmane, kao i prevoz u sopstvenoj režiji.Cene dočeka u niškim restoranima kreću se od 4.500 do 6.500 dinara (35 do 50 evra).

 

Takođe pročitajte

Seminar o preduzetništvu mladih krajem oktobra u NIšu

Od 18. do 21. oktobra u hotelu Aleksandar u Nišu biće održan seminar pod imenom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.