Raspisani pozivi za subvencije poljoprivrednih gazdinstava

Opština Vlasotince raspisala je četiri javna poziva za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Prvi poziv otvoren je za nabavku novih pčelinjih društava i nabavku opreme za pčelarstvo. Podsticaj će iznositi 80% od vrednosti investicije. Ukupan iznos sredstava za realizaciju ove mere iznosi tri miliona dinara. Iznos podsticaja je 500 dinara po košnici pčela, a najviše do 80 pčelinjih društava po domaćinstvu.

Drugi javni poziv odnosi se na nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa ovaca i koza Podsticaj će iznositi 80% od vrednosti investicije za nabavku (kupovinu) grla ovaca i koza  a najviše do 10 grla. Ukupan iznos sredstava za realizaciju ove mere iznosi dva i po miliona dinara.

Izvršiće se javna nabavka 100 komada umatičenih kvalitetnih priplodnih muških i ženskih grla. Raspodela poljoprivrednim gazdinstvima biće obavljena prema raspisanom konkursu. Dodeljivaće se po devet ženskih priplodnih grla i jedno muško grlo iste rase po jednom poljoprivrednom gazdinstvu.

Treći poziv odnosi se na voćarstvo i vinogradarstvo. Opštine Vlasotince subvencionisaće kupljeni sadni materijal voća i vinove loze, kojim je izvršena prolećna sadnja ili će se izvršiti jesenja sadnja 2021.godine. Subvencija će iznositi 80% od vrednosti sadnog materijala voća i vinove loze i  a najviše do 40.000 dinara. Ukupan iznos sredstava za realizaciju ove mere iznosi milion i po dinara.

Poslednji rok za podnošenje prijave na ova tri poziva je 1.oktobar.

Četvrti javni poziv odnosi se na regres za reproduktivni materijal za veštačko osemenjivanje. Opština Vlasotince regresira deo troškova za reporduktivni materijal, u iznosu od 1.200 dinara za osemenjavanje goveda, dnosno 800 dinara za osemenjavanje svinja. Isplata regresa vršiće se po redosledu podnošenja zahteva, odnosno do utroška planiranih sredstava ili do kraja kalendarske godine.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu naći na sajtu opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

Seoski turizam – Izazovi i mogućnosti

Ukoliko želite da se bavite seoskim turizmom, ne morate da izdajete ceo objekat, možete i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.