„Rane intervencije“ – Prepoznavanje i procena u razvoju dece

Vaspitači i stručni saradnici JPU “Pčelica“ Niš u proteklih godinu dana završili su obuku u okviru projekta UNICEF-a „Rane intervencije“.

Nakon dobijenih sertifikata za rad sa decom gde je potrebno rano prepoznavanje rizika po zdrav razvoj i teškoća u razvoju dece ranog uzrasta, Ustanova je od UNICEF-a dobila donaciju u vidu opreme i didaktičkih sredstava za potrebe ranih intervencija.

„Vaspitači i stručni saradnici su zahvalni UNICEF-u, jer će sada biti olakšan rad sa decom suočenom sa razvojnim teškoćama, kašnjenjem ili invaliditetom. Rano prepoznavanje i procena potreba za podrškom kod dece sa razvojnim teškoćama pomažu u obezbeđivanju odgovarajućih ranih intervencija“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“.

Potencijal za razvoj mozga je najveći u prvim godinama života. Istraživanja pokazuju da podrška u ranom detinjstvu najviše koristi najugroženijoj deci i zato je važno da se kroz postojeće sisteme i unapređene usluge prepoznaju potrebe svakog deteta i da se obezbedi sva podrška potrebna za optimalni razvoj. Zato je uloga vaspitača u radu sa ovom decom od izuzetne važnosti za njihov dalji razvoj i snalaženje u društvu.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.